DOLAR 32,1941
EURO 34,9943
ALTIN 2.512,11
BIST 10.908,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Yapay zeka ‘ırkçı’ çıktı!

25.03.2020
A+
A-

Bu durum ile aslında teknolojinin çeşitli şekillerde eğitilmediğini ve dolayısıyla konuşma tanıma sisteminin bu yüzden kusurlu olduğu sonucuna varılıyor. New York Times gazetesi teknoloji şirketleri ile bu durumu görüşmek için istekte bulundu ancak sadece Google olumlu dönüş yaptı. Google konuyla ilgili olarak “Birkaç yıldır konuşma varyasyonlarını doğru bir şekilde tanımak için çalışıyoruz ve bu konunun üzerinde geliştirmelere devam edeceğiz.” dedi.

Yapay zeka ayrımcılık yapabilir mi?

Çalışma bir nevi yapay zekadaki önyargı konusunu vurguluyor. Analistler, yüz tanıma teknolojisinde de benzer durumla karşılaşıyor. Teknolojinin hem ırksal hem cinsiyet ayrımı yaptığını fark eden uzmanlar sohbet botlarının bu onuda daha hızlı bi ayrımcılığa varacağını fark etti. Geçtiğimiz yıl, araştırmacılar yapay zekanın “çeşitlilik eksikliği” nin eşiğinde olduğu konusunda uyardılar.

Netflix, Ghost in The Shell: SAC 2045 geliyor

Ghost in the Shell: SAC 2045 için son fragmanı ve dizinin yayın tarihini paylaşıldı. Fragman 9. Şube ekibinin tekrar birleşmesini anlatıyor. CG teknolojisi kullanılan anime seri yakında Netflix’te.

Tavuk-yumurta sorunu

The New York Times belirttiği gibi, bu sistemleri piyasaya süren şirketler tıpkı “Tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan?” sorusunu soruyor. Hizmetler çoğunlukla beyaz insanlar tarafından kullanıldığı takdirde, siyah insanlara hizmet etmek için veri toplamada zorluklarla karşılaşılacak. Bu da sistemi beyaz insanlardan başka kimse tarafından kullanılamaz hale getirecek. Washington Üniversitesi’nde profesör olan Noah Smith, bu geri bildirim döngülerinin gittikçe korkunç bir hale geldiğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.