Yamanlı’da 110 Yıllık Bayramlaşma Geleneği Sürüyor: Kuyruklar Uzun Oldu, Huzur İçinde Bayramlaşıldı
Yamanlı’da 110 yıllık bayramlaşma geleneği sürüyor: Kuyruklar uzun, ama huzurlu bayramlaşma atmosferi dikkat çekiyor.
Mustafakemalpaşa ilçesinin Yamanlı Mahallesi’nde, 110 yıldır süren gelenek bu yıl da aynı heyecanla yaşandı. Bayramlaşma kuyruğu, ışıklar altında adeta uzayarak yaklaşık 1 kilometrelik bir uzunluğa ulaştı.
Bayram namazı sonrası yaşlılar sıraya girerken gençler de sıcak bir tebessümle bayramlaşıyor. Zamanla uzayan kuyruk, mahalle sakinlerini bir araya getirerek bu özel günü daha da anlamlı kıldı. 110 yıllık geleneğin bozulmaması, mahalle halkını memnun eden bir tabloda gösterdiğini belirtti.
Bayramlaşma merasiminin ardından mahalle sakinleri birlikte mezarlığa yönelerek ecdatlarına dualar etti. Yamanlı Mahalle Muhtarı Necati Eren, “Dedelerimizden gördüğümüzü bizler de sürdürüp, Küskünlükleri bir yana bırakarak bayramlaşıyoruz. Bu gelenek yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki bir kuyrukla devam ediyor.” dedi.
Haber: İhlas Haber Ajansı | Kaynaklar: Haberler.com