Yalova’da 304 Konutluk İlk Evim Projesiyle Dar Gelirliler İçin Yeni Evler
Yalova’da 304 konutluk İlk Evim Projesiyle dar gelirli vatandaşlara uygun, modern ve güvenli yeni evler sizi bekliyor.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen ve 250 bin sosyal konut hedefiyle yürütülen İlk Evim Projesi kapsamında Yalova merkez Kazımiye Mahallesi’nde 34 bin 858 metrekarelik alanda 304 konut yükseldi. Ev sahibi olan vatandaşların deneyimlerini paylaşan Bakan Kurum, Resul Şahin’in, “Dar gelirli insanlara ilaç gibi geldi” sözlerini alıntılayarak, sevincin bu kez Yalova’da yaşandığını belirtti. Güvenli, sağlam ve uygun fiyatlı yuvalarımızla Türkiye’yi ev sahibi yapıyoruz mesajını vurguladı.
Sevinçten uçacak gibiydik sözleriyle anlatılan anlarda Resul Şahin, kura çekimlerinin ardından çevresinden yükselen çağrılar karşısında şaşkınlığını şu sözlerle paylaştı: “Şaka mı yapıyorsunuz diye düşündüm. İsmimin çıkmasıyla gerçekten bir ev çıktığını gördüm. 6 kişilik ailemize tek çalışanım varken bu olanaksız diye düşünüyordum. TOKİ sayesinde hayallerimizin ötesinde bir fırsat elde ettik.” Desteği sağlayanlara teşekkür eden Şahin, konutların dar gelirli insanlara gerçekten ilaç gibi geldiğini ifade etti.
“500 bin değil, 1 milyon olsun” diye konuşan bir diğer ev sahibi Zeynep Arslanhan da kura sonucunu öğrendiğinde inanamadığını söyledi. Evini çok sevdiğini ve daha temiz hava ile doğa manzarasının tadını çıkardıklarını belirtti. Ferit Arslanhan ise konutların depreme dayanıklı oluşuna dikkat çekerek, “Türkiye genelinde daha çok sosyal konut yapılsın; 500 bin değil, 1 milyon olsun” dedi.

İçimiz rahat oturuyoruz diyen Semra Özkan, depremlerin yaşandığı bir bölgede yaşamalarına rağmen güvenlik endişesi taşımadıklarını ifade etti: “Deprem bölgesindeyiz ve 1999 depremini de yaşadık. Şükürler olsun ki TOKİ konutları güvenli, içimiz rahat oturuyoruz.”
DHA