DOLAR 32,3688
EURO 34,7360
ALTIN 2.397,73
BIST 10.158,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Yahoo’nun Yıllar Önce Netflix’i Satın Almak İstediği Ortaya Çıktı: Onun Yerine Kısa Sürede Batan Tumblr’ı Almışlar!

08.05.2023
A+
A-

ABD’li teknoloji devi Yahoo’nun eski CEO’su Marissa Mayer, şirketin başında olduğu zamanlar hakkında konuştu. 2012-2017 yılında bu pozisyonda görev alan Mayer, Tech Brew’a verdiği röportajda yapılan satın alımlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mayer, Yahoo’nun yıllar önce popüler dijital platformlar Netflix ve Hulu’yu satın almak istediğini; ancak bunun yerine Tumblr’ı satın aldığını ifade etti.

Yahoo, 2013 yılında Netflix ve Hulu yerine Tumblr’ı satın almaktan pişman

ee3576b5100fcd8f30265fbfcb2a3aa2e960b0a8Marissa Mayer

Mayer konuya ilişkin açıklamasında, “Dönüştürücü bir satın alma istiyorduk ve Tumblr’ı satın aldık. İronik bir şekilde, o zamanlar Hulu veya Netflix’i satın almanın mümkün olup olmadığını da düşünüyorduk. Netflix o zaman 4 milyar, Hulu ise 1,3 milyar dolar değerindeydi. Geriye dönüp bakıldığında, bunlardan birini satın almak çok daha iyi olabilirdi” diyerek pişmanlığını dile getirdi.

Yahoo, 2013 yılında sosyal medya platformu olan Tumblr’ı 1,1 milyar dolara satın aldı. Ancak ilerleyen zamanlarda bunun pek de iyi bir yatırım olmadığı görüldü. Tumblr’ın popülaritesi hızla düşerken 2016’da Yahoo, platformun değerini 230 milyon dolar olarak açıkladı.

Ayrıca Tumblr, 2018 yılında çocuk pornografisi nedeniyle Apple’dan kaldırıldı. Platform ise sonrasında cinsel içerikleri tamamen yasaklama kararı aldı. Bunun ardından da kullanıcılar platformu terk etmeye başladı ve trafik %30’a yakın düştü.

2019’da ise Yahoo’nun Verizon tarafından satın alınmasının ardından ise Tumblr, şirketin ödediğinden çok çok daha ucuz bir miktara (kesin olarak açıklanmasa da raporlar 3 milyon doların altında olduğunu gösteriyor) Automatic Inc.’e satıldı. Tüm bu yaşananlar, Tumblr’ın Yahoo için çok kötü bir yatırım olduğunu, Netflix ve Hulu’yu alsaydı çok daha iyi olabileceğini ortaya koydu. Yani Mayer pişman olmakta oldukça haklı.

Anneleri Mutlu Edecek Teknolojik Hediye Tavsiyeleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.