DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Yağlı, kuru ve normal ciltler için cilt toniği tarifleri

17.04.2020
A+
A-

Kuru, hassas veya yağlı olsun; her cilt tipinin kendine özgü sorunları vardır. İnsanların genellikle karşılaştığı birkaç yaygın cilt problemi vardır: Akne problemleri, geniş ve açık cilt gözenekleri, pul pul dökülen kuru ciltler ve aşırı hassasiyet gösteren reaksiyon problemleri. Cilt sorunları ile mücadelenin yanı sıra; cilt tonikleri, sağlıklı, parlak ve genç bir cildin korunmasına da yardımcı olur.

Sizin için en uygun cilt toniği cilt tipinize ve yaşadığınız probleme bağlı olarak seçtiğiniz toniklerdir. İşte belirli cilt tipleri için hazır doğal bileşenler kullanılarak yapılan birkaç ‘kendin yap’ tonik tarifi.

Yağlı ciltler

Yağlı ciltler

Yağlı veya akneye yatkın bir cildiniz varsa, bu tonik cildinizdeki fazla yağlanmayı azaltmanıza ve büyük gözenekleri küçültmenize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda yağlı cilde sahip insanlar arasında oldukça yaygın olan akneyi problemi ile savaşmakta da önemli rol üstlenecektir. Bu toniği yeşil çay ve elma sirkesinden yararlanarak hazırlayabilirsinizi. Yeşil çay, akne ile mücadele eden anti-inflamatuar özelliklere sahiptir, elma sirkesi cildin yağlılığını etkili bir şekilde azaltır ve pH seviyesini dengelemeye yardımcı olur. Ek faydalar için karışıma birkaç damla çay ağacı yağı da ekleyebilirsiniz. Çay ağacı yağı sivilce oluşumlarını engellemeyi amaçlar. ¾ bardak kadar demlenmiş yeşil çay, ¼ fincan kadar elma sirkesini karıştırın. Karışımın oda sıcaklığına soğumasına izin verin. Yağlı ve akne eğilimli ciltler için ev yapımı toniğiniz artık kullanıma hazır. Uygulamadan sonra durulamayın. Bunun yerine kurumasını bekleyin. Etkili sonuçlar için bu toniği günde iki kez kullanın. Yağlı ciltler için bu ev yapımı toniği buzdolabında 7 güne kadar saklayabilirsiniz.

Kuru ciltler

Kuru ciltler

Kuru cilt, özellikle kışın soğuk ve kurak aylarında, her yaştan insan arasında yaygın bir şikayettir. Bu durum, epidermisin veya cildin en dış katmanının doğal yağlarından arındırılması ve yüzünüzün düzensiz ve yıpranmış görünmesi ile sonuçlanır. Yüzünüze yıl eklemenin yanı sıra, hassastır ve dökülmeye, kızarıklığa ve kaşıntıya eğilimlidir. Cildinizin esnekliğini geri kazanmanın önemli bir adımı düzenli tonik kullanımıdır. Cildinize nazik, aşındırıcı olmayan bir tonik uygulamak, kuruluğunu hafifletmeye ve yüzünüzün sağlıklı, nemlendirilmiş ve genç görünmesine yardımcı olur. Güzellik uzmanlarının önerdiği iki kuru cilt dostu doğal bileşen gül suyu ve gliserindir. Birincisi cildin pH’ını geri kazanmaya yardımcı olur ve taze görünmesini sağlarken, ikincisi kuru cilde bol miktarda nem sağlar. 2 yemek kaşığı gül suyu ve 1 1 çay kaşığı gliserini bir kapta karıştırın. İsterseniz, toniği bir kavanozda tutabilir ve yüzünüze sürmek için pamuklu bir ped kullanabilirsiniz. Toniğinizi, nemlendirici kullanmadan önce cildinize uygulayın.

Normal ciltler

Normal ciltler

Cildiniz özellikle yağlı veya kuru değilse, normal bir cilt tipine sahip olmanız muhtemeldir. Normal ciltler için hazırlayacağınız bu tonik onu nemlendirirken aynı zamanda çok kuru veya yağlı olmasını da önler. Salatalık cildi tahriş etmeden serinletici bir etki yaratır. Bu, özellikle hassas cildi olan insanlar için de uygun hale getirir. Cildinizi nemlendirir ve yatıştırıcı bir his verir. Ayrıca cildinizdeki ekstra yağlılığı veya kuruluğu azaltarak, pürüzsüz ve düzgün görünmesini sağlar. Aloe vera, akne ve sivilce oluşumlarını önlemeye yardımcı olan antibakteriyel özelliklere sahiptir. Aloe vera’yı cildinizin en iyi arkadaşı yapan bir başka özellik de cilt hücresi yenilenmesi üzerindeki hızlandırıcı etkisidir. Aloe vera, hücre döngüsüne yardımcı olarak cildin yaşlanmasını geciktirir. Malzemeler; 1 orta boy salatalık, 1 aloe vera yaprağı içersindeki jel, 5 damla kadar gül ya da nane yağı. 1 orta boy salatalığın suyunu sıkın ve bir kavanoza aktarın. Salatalık suyuna aloe vera jeli ve istediğiniz esansiyel yağları ekleyin ve iyice karıştırın. Toniğinizi 5-7 gün kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.