DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

Yağ Bezesi Kanser Belirtileri

10.07.2020
A+
A-

Bezeler, saçları ve cildi nemlendiren yağlı bir madde olan sebum üretmekten sorumludur.
Yağ bezesi kanserleri, yağ bezlerinde oluşan nadir bir cilt kanseridir. Yağ bezesi kanser belirtileri vücudun herhangi bir yerinde gelişebilse de en sık göz kapağında bulunur. Tedavi edilmezse vücudun başka bir yerine yayılabilir (metastaz yapabilir). Bu nadir cilt kanseri bir göz kapağında geliştiğinde, kişide aşağıdakilerdeki semptomlardan bir veya birkaçı gözlemlenebilir. Göz kapağında görülen Yağ Bezesi Kanser Belirtileri şunlardır:

Göz kapağında yavaş büyüyen, genellikle sarı renkli, sert ve derin olduğu hissi veren ve ağrısız seyreden yumru Göz kapağının kirpikle buluştuğu yerde göz kapağının kalınlaşması Göz kapağının kirpikle buluştuğu göz kapağında sarı veya kırmızımsı kabuk Göz kapağında sivilce görünümlü yapılar Göz kapağında kanama ile görülen büyüme Göz kapağında İyileşmeyen veya iyileşip tekrar ortaya çıkan yara

Kanser ilerledikçe, kişinin gözünde pembelik oluşur. Üst ve alt göz kapağında büyüme olur. Büyümeler delinip akıntı yapabilir. Kirpikler sıklıkla düşer. Kanser yayıldıkça görme yeteneği etkilenebilir.

Yağ bezesi kanseri nadirdir. Göz kapağında gelişme ihtimali olan diğer hastalıklar aslında çok fazla daha yaygındır. Bazen SC, aşağıdaki göz koşullarından biri ile karıştırılır:

Arpacık: Bu genellikle göz kapağında sivilce gibi görünen yaygın bir büyümedir. Çoğu arpacık tipleri dokunmaya karşı hassastır. Oysa yap bezesi kanseri ağrısız olma eğilimindedir. Tedavi edilmeyen bir arpacık göz açıp kapandıkça acır. Göz kapağı şişebilir ve gözler sulanabilir. Çoğu arpacık, genellikle günde 4 ila 6 kez sıcak bir kompres uygulanmasını içeren tedavi ile iyileşir.

Chalazion: Bu yaygın göz problemi genellikle bir göz kapağının şişmesine neden olur. Çoğu şalazyon, hastanın göze sıcak kompres uygulamasını ve antibiyotik göz damlası kullanmasını gerektiren tedavi ile temizlenir.

Pembe göz: Konjonktivit olarak da adlandırılan pembe göz durumunu yağ bezesinden ayıran özelliği, pembe göz tedavi edildiğinde pembelik kalmaz ancak pembelik geçmiyorsa yağ bezesi kanserinden şüphelenilir.

Göz Kapağı Haricinde Görülen Yağ Bezesi Kanser Belirtileri

Vücudun göz kapağı haricindeki yerlerinde çok az kişiye yağ bezesi kanser teşhisi konmuştur. Yağ bezesi kanseri göz kapağından başka bir yerde geliştiğinde, genellikle baş veya boyunda görülür. Bununla birlikte vücudun cinsel organları, kulak kanalı, göğüsler ve gövdesinde (göğüs, sırt, karın, kalça) de teşhis edilmiştir.

Bu bölgelerde, yağ bezesi kanseri yavaş yavaş büyüyen pembe veya sarımsı bir yumru şeklinde izlenebiLir. Bu yumru kanayabilir. Aşağıdaki belirtilerden herhangi birinin 2 haftadan fazla görülmesi durumunda derhal bir dermatolog randevusu almak gerekir:

Ciltte, göz kapağında veya kulağın içinde yeni bir oluşum ve büyüme Değişmeye başlayan bir ben Kanamaya, büyümeye veya değişmeye başlayan herhangi bir nokta veya alan

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.