DOLAR 32,3849
EURO 35,0576
ALTIN 2.326,64
BIST 9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Yabancı film yapımları desteklenecek

30.11.2019
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 5224 sayılı Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında verilecek “Yabancı Film Yapım Desteği” ile “Dizi Film Desteği” başvuruları kabul edilmeye başlandı.

Yabancı film yapımları desteklenecek
Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, desteklere başvuracaklar, Sinema Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan “başvurular” bölümündeki formu ve gerekli belgeleri posta yoluyla ya da elden Genel Müdürlüğe teslim edecek.

Yıl boyunca yapılabilecek başvuruların değerlendirme toplantıları 2020 yılı mart, haziran, eylül ve aralık aylarında, 4 dönem halinde gerçekleştirilecek.

Uzun metrajlı sinema filmi, belgesel ve dizi film türlerinde Türkiye’de çekilecek yabancı yapımlara, Türkiye’de harcadıkları tutarın yüzde 30’una kadarı teşvik olarak geri ödenecek.

Dizi filmler ilk kez desteklenecek
Yeni teşvik sistemiyle Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerinin dünya sinema izleyicisine ulaştırılması ve ülke tanıtımına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Son dönemde “Charlie’nin Melekleri”, “Inferno”, “Argo” ve “James Bond Skyfall” gibi dünyaca ünlü yapımlara ev sahipliği yapan Türkiye’nin, yeni teşviklerle önemli çekim merkezlerinden biri olması hedefleniyor.

Bu kapsamda 150’den fazla ülkeye ihraç edilen ve yayınlandığı ülkelerde reyting rekorları kıran Türk dizilerini de teşvik edecek Bakanlık, Türkiye’nin ve Türk kültürünün uluslararası tanıtımına katkı sağlayacak nitelikteki dizi filmlere de ilk kez destek verecek.

“Filming in Turkey” portalı
Çalışma kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Ticaret Odası iş birliğiyle, yabancı film yapımcıları için rehber niteliği taşıyacak ve Türkiye ile dünya sinema endüstrisi arasında köprü vazifesi görecek bir de web portalı oluşturuldu.

Çekim mekanlarından oyuncu ajanslarına, çekim izinlerinden vize başvurularına kadar yapımcıların arayacağı tüm bilgilerin yanı sıra zengin görsel içeriğe sahip “Filming in Turkey” portalı, yabancı yapımcıların ihtiyaç duyacağı tüm bilgilere tek elden ulaşmasını sağlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.