DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Yabancı dil sektörünü karıştıran ‘senet’ skandalı

13.08.2021
A+
A-

Gazete Duvar’ın haberine göre dil kursu işletmecisi Sibel T.’nin şikâyeti üzerine dil okulu ve özel okul bayiliği veren Halil Çil (50) hakkında dava açıldı. Mahkemede savunması alınan Çil suçlamaları kabul etmedi. Bir süre öncesine kadar Amerikan Kültür Dil Okullarının sahibi olan Çil, sektörel bir derneğin de başkanıydı.

Dört asırlık Harvard’ın adını kullandığı gerekçesi ile 70 bin TL’lik maddi ve manevi tazminata mahkûm edilen Halil Çil hakkında dikkat çekici bir başka dava daha açıldı. Antalya 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın tarafları, yabancı dil kursu işletmecisi Sibel T. (42) ile Amerikan Kültür Derneği’nin eski başkanı Halil Çil.

TEMİNAT SENEDİ VERDİ

Dava dosyasına göre Sibel T. ile Çil arasında Ağustos 2012’de bir “hak devir sözleşmesi” imzalandı. Sibel T., İstanbul Esenyurt’ta bulunan bir inşaat projesindeki iki dairesine ilişkin haklarını Çil’e devretti. Sibel T., Çil’e iki adet de teminat senedi verdi. Biri 70 bin, diğeri 130 bin TL olan iki senedin, sözleşmenin eki olduğu bilgisi imza altına alındı. Taraflar da buna imza attı.

SENEDİN BELLİ YERLERİNİ KESTİ

Süreç devam ederken Sibel T., kendisi hakkında yapılan icra takipleri ile karşılaştı. Çil, her iki senedi, belli yerlerini makasla keserek Antalya İcra Müdürlüğü’nde işleme koydu. Hem Sibel T. hem de şirketine yönelik takiplerde kullanılan senetlerde sahtecilik yapıldığı iddiası ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık, yürüttüğü soruşturma sonrası Çil hakkında ‘resmi evrakta sahtecilik’ iddiası ile 5 yıla kadar hapis istemi ile dava açtı.

DOSYA AĞIR CEZA’DA

Antalya 25. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama aşamasında ifadesi alınan Çil suçlamaları kabul etmedi. Çil, Sibel T. ile aralarında alacak-verecek meselesi olduğunu belirtti. Çil’in avukatı ise, söz konusu senetlerin teminat senedi olmadığını öne sürdü. Davanın 6’ncı duruşmasında mahkeme önemli bir karar verdi. Görevsizlik kararı veren mahkeme, dosyayı Antalya Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunun işlenip işlenmediğine karar verecek. Amerikan Kültür Dernekleri Türkiye başkanlığını yapan Halil Çil, Antalya’da bulunan Markalar Birliği’nin de başkanıydı.

Kaynak: https://www.gazeteduvar.com.tr/yabanci-dil-sektorunu-karistiran-senet-skandali-haber-1531585

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.