DOLAR 32,2091
EURO 35,0220
ALTIN 2.501,11
BIST 10.982,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Xiaomi Türkiye bilmecesi sona erdi!

31.08.2018
A+
A-

Peki, iddiaları oluşturan ana başlıklar neler:

Xiaomi’nin resmi internet sitesinde “International” sekmesinde halen ülkemiz yer almıyor. Xiaomi tarafından resmi duyuru metniyle Türkiye satışlarını başlatmamış olması. Hiçbir belge sunulmamış olması.

Bu üç meta bir araya gelince duyuruyu takip eden haftalar boyunca insanların ciddi bir baskısı oluştu. EVOFONE yaptığı açıklama ile bu durumun tamamen asılsız olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada “Xiaomi ve EVOFONE şirketleri arasında 2018 yılının Mayıs ayında uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde karşılıklı sözleşmeler akdedilmiş olup EVOFONE şirketi, Xiaomi’nin Türkiye distribütörü olmuştur. Sözleşmeler aynı zamanda Mi Shop açma, Türkiye’deki marka haklarını temsil etme ve koruma maddelerini de içermektedir.” ifadelerine yer verildi.

Diğer taraftan insanların resmi distribütör ve firmanın bizzat ülkede faaliyet göstermesi arasındaki farkı pek umursamadığı düşünülebilir. Örnek olarak Nintendo Türkiye ofisi ülkemizde olmamasına rağmen, geçtiğimiz ay Nintendo ürünlerinin resmi satışları için CD Media yetkilendirildi ve CD Media Türkiye resmi distribütör oldu.

Aynı şekilde Xiaomi, Samsung, Apple ve Sony gibi bizzat ülkemizde faaliyet göstermiyor, yani bir ofis açmıyor. Onun yerine ürünlerinin satış yetkisini EVOFONE’a vererek kendine resmi distribütör seçmiş oluyor.

Bu yüzden yukarıda saydığımız iddialar daha en başından çürütülmüş oluyor. Elbette Xiaomi’nin EVOFONE’a belli imtiyazlar sağladığını da eklemek gerekiyor. Çünkü şu anda iki farklı noktada Mi Shop’lar hizmete girecekleri günü bekliyorlar. Hatta SDN ekibi olarak, Vadi İstanbul’da bulunan Mi Shop‘a baskın düzenlediğimiz videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.