DOLAR 32,2553
EURO 34,6209
ALTIN 2.413,13
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Xiaomi telefona Windows 10 kuruldu!

14.04.2020
A+
A-

Windows’un Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon serisi cihazlarda çalıştırıldığını daha öncesinde de görmüştük. Bu sefer şaşırtıcı olmasının temel sebebi ise 2017 yılında piyasaya çıkan bir akıllı telefon modeli olan Xiaomi Mi 6’nın bunu çalıştırabiliyor olması.

Mi 6 modeli, Windows’u çalıştırmaya başladıktan hemen sonra klavye girişi seçim ekranını karşımıza çıkarıyor. Standart Windows’un çalıştığı cihazda .exe dosyalarını açmak mümkün. Bunun yanı sıra Windows’da olan tüm özellikler sunuluyor.

Windows 10, Xiaomi Mi 6’da çalıştırıldı

Cihazın performansı hakkında herhangi bir bilgi yokken akıllı telefon modelinde Snapdragon 835 işlemci ve 6 GB dahili belleğin yanı sıra Adreno 540 grafik ünitesinin bulunduğunu hatırlatmış olalım.

Geçtiğimiz dönemlerde Qualcomm tarafından Snapdragon 820’li bir cihaza Windows kurulu bir model paylaşılmıştı. İlgili videoda 4K videolar oynatılabiliyor, WoT gibi oyunlar oynanabiliyordu. Genel olarak Intel’in Core i3 işlemcileriyle benzer performansı sunan işlemci, ARM tabanlı bilgisayarda etkileyici bir performans sunuyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.