DOLAR 32,5441
EURO 34,8823
ALTIN 2.434,25
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Xiaomi Mi 8, MIUI 11 ile yenilendi! İşte yenilikler

27.10.2019
A+
A-

Gücünü Snapdragon 845 işlemcisinden alan cihaz, 6.21 inç büyüklüğündeki Gorilla Glass tabanlı ekranı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Piyasaya sürüldüğü vakit Android 8.1 Oreo ve MIUI 10 tarafından desteklenen cihaz, şimdi Android 10’dan besleniyor.

Yüksek indirme hızı ve hızlı şarj teknolojisi eşliğinde telefonlara güç veren Snapdragon 845, Mi 8 kullanıcılarının kullanım keyfini artırmayı başarmıştı. Donanım tarafından yazılım tarafına doğru geçiş yapan Xiaomi, MIUI 11 için neler söyledi?

Yeni sürümün 2.1 GB büyüklüğünde bir güncelleme olduğunu belirten Xiaomi, Google’ın ekim ayı için yayımladığı güvenlik güncellemesini de kullandığını söyledi. Android 10 tabanlı MIUI 11, daha henüz geliştirilme aşamasında.

Çok sayıda optimizasyonun ve iyileştirme hamlelerinin bulunduğu MIUI 11, tamamlanmış bir sürüm olmadığı için kişisel verilere zarar verebilir. Bu sürüme geçiş yapmak isteyen kullanıcılar, güncelleme yapmadan önce bilgilerini yedeklemeli.

Ayrıca bazı üçüncü parti yazılımların Android 10 altyapısı ile uyumlu olmadığının altını çizen Xiaomi, getirdiği yenilikleri 6 ana başlık altında tanıttı. Bu başlıklar  ve Mi 8’e getirilen yenilikler şu şekilde:

Sistem: Sistem güvenliğini artırmak için Google Güvenlik Uygulamaları eklendi.
— Ayarlar: Ayarlar bölümünün kullanımı ile ilgili bir sorun ortadan kaldırıldı.
— Sistem güncellemesi: Başarılı bir sistem güncellemesinden sonra kullanıcı deneyimi anketi eklendi.
— Ağ: Ekran kilidinin aktif olduğu süreçte ağ tarafından etkilenen güç tüketimi optimize edildi ve 5G tabanlı akıllı güç tasarrufu modu getirildi.
— Güç tasarrufu optimizasyonu: Güç tüketimi hakkında toplanan bilgiler üzerinde çalışmalar devam ediyor.
— Güvenlik merkezi: Şifre doğrulama arayüzünün sayfasında meydana gelen görünüm sorunu ortadan kaldırıldı.

Buna ek olarak üçüncü parti yazılımlarının sebep olduğu ekran kilidi sorunu, kamera kullanımını da engelliyordu. Bunu da ortadan kaldıran MIUI 11’in güçlendirdiği Xiaomi Mi 8’in inceleme videosu aşağıda yer alıyor. İyi seyirler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.