DOLAR 32,2904
EURO 34,7413
ALTIN 2.396,24
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Xiaomi kullanıcı verileri krizi için şirketten yeni adım! Xiaomi kullanıcı verileri izleniyor ve mahremiyet ihlal ediliyor haberi ardından yeni bir gelişme oldu…

04.05.2020
A+
A-

Şirketin kısa zaman önce karşılaştığı bu büyük bahis için yeni bir adım geldi. Daha önce kullanıcı gizliliğini ihlal etmediğini ifade eden firma, Mi Browser ve Mi Browser Pro için yeni bir güncelleme yayınladı. derhal Çin’deki kullanıcılar kadar ulaşılabilir olan tarayıcı güncellemelerinin kısa sürede diğer bölgelere de iletilmesi bekleniyor. Firmanın yayımladığı yazıyı aşağıda görebilirsiniz.

Yapılan açıklamaya göre, bu güncellemelerin arkasında her iki tarayıcıda da kullanıcıların, bilgi toplamayı açma ve kapatma seçeneği için rahat modda bir opsiyon bulunacak. Xiaomi kullanıcı verileri problemi için yapılan bu hamlenin konuyu ne derecede çözdüğünü vakit içerisinde göreceğiz.

Firmanın tarayıcıda dar mod açıkken zeka kullanıcı verilerini izlediği iddia edilmişti ama şirket bunun içten olmadığını söylemişti. Xiaomi, bu açıklamanın sonuna da kaynak kodlarını ve gizlilik sertifikalarını eklemişti. Acilen ise kullanıcıları hafifletmek adına yeni bir adım daha atıldı. Ama bu adımın konuyu ne değin çözüme kavuşturduğunu ve konu hakkındaki tartışmaları sonlandırıp sonlandıramadığını ilerleyen süreçte anlayacağız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.