DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

Xiaomi ekran altı kameralı telefonlar için tarih verdi! ZTE Axon 20 5G’nin tanıtılmasına kısa süre kala Xiaomi ekran altı kamera teknolojisi için üçüncü nesil…

28.08.2020
A+
A-

Xiaomi’nin başkan yardımcısı Weibo hesabında yaptığı paylaşımda, şirketin üçüncü nesil ekran altı kamera teknolojisi için seri üretime hazır olduğunu belirterek teknolojinin nasıl çalıştığını gösteren bir video yayınladı.

Xiaomi geliştirdiği teknolojide kameranın olduğu bölümün normal şartlarda fark edilemeyecek seviyede olduğunu belirtiyor. Bunu sağlamak için kameranın yer aldığı dairenin üzerinde iki kat daha fazla piksele yer veriliyor. Bu sayede ekranın geri kalanıyla aynı piksel yoğunluğu ve renk doğruluğu sağlanıyor.

Tabi şu anda bu teknolojiyi çalışır halde görme fırsatına sahip değiliz. Bu nedenle Xiaomi’nin paylaştığı bilgileri doğru kabul etmekle yetiniyoruz, üçüncü nesil ekran altı kamera teknolojisinde çekilen fotoğraflarda görüntü kalitesinden herhangi bir ödün verilmediği özellikle vurgulanıyor.

Bu teknolojiyi kullanan telefonların seri üretimi önümüzdeki yıl başlayacak. Bu kapsamda Xiaomi Mi 11’in ekran altı kamera teknolojisi ile gelme ihtimali var.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.