DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Xiaomi data birleştirme iddialarına cevap verdi!

02.05.2020
A+
A-

Peki bahis neydi ve Xiaomi neye yanıt verdi? Forbes’te yayınlanan raporda, tescil işlemlerinden sonradan elde edilen bilgilerin Alibaba tarafından yönetilen sunuculara gönderildiği belirtiliyor. bununla birlikte sıcacık mod kullanımı farketmeksizin, Xiaomi’nin tarayıcı kayıtlarını incelediği iddia edildi.

Kullanıcı gizliliğini ihlal eden herhangi bir adım atmadığını bildiren Xiaomi diğer markalar ile benzer şekilde sistem bilgileri, tercihler, kullanıcı arayüzü, özellik kullanımı, yanıt hızı, performans ve hafıza kullanımı gibi detayların topladığını aktarıyor. Bu bilgileri toplamanın kullanıcıların gizliliğini ihlal etmediğini tersine kullanıcı deneyimini adını yardımsever olduğunu belirtiyor.

Xiaomi’nin bu açıklaması hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Xiaomi kullanıcılarının verilerini depoluyor mu?

Söz konusu bilgi toplama iddialarında kullanıcılar tarayıcıda “Incognito”  yani bakımlı mod ile girse bile buradaki verilerinin toplandığı aktarılmıştı.

Xiaomi bu sürecin nasıl işlediğini özet olarak anlattığı duyurusunda, işlerin hiç de öyle olmadığını Mi Account üzerinden antre yapan kullanıcıların diğer tarayıcılardaki bilgi birleştirme sistemi gibi tarayıcı verilerinin sunucu içinde saklandığını aktarıyor.

Bu durumda şirket dar mod açıkken şüphesiz verilerin toplanmadığının da altını çizmiş oluyor. Bu durumu açıklamak adına kodlar da paylaşan şirket mahremiyet sertifikaları ile bu duyuruyu tamamlıyor.

Xiaomi kadar yayımlanan raporu detaylıca okumak istiyorsanız sizin için bağlantı bırakıyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.