DOLAR 32,2201
EURO 34,6534
ALTIN 2.400,13
BIST 10.245,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Xbox Live çöktü mü? Xbox One oyunları ne durumda? “Xbox Live çöktü mü?” sorusu bir defa daha gündeme geldi. Xbox One oyunları ile Windows 10 tabanlı oyunlar…

23.05.2020
A+
A-

Xbox kadar yayımlanan bilgilere kadar birçok oyuncunun çevrimiçi oyunlara katılamadığı ortaya çıktı. Keza hesap açma işlemlerinde de bir sorun olduğu ve ilgili işlemlerin tamamlanamadığı tespit edildi.

Xbox 360 ve Xbox One oyunlarının etkilendiği bu sorunun küresel bir sorun olduğu açıklandı. Kısa bir zaman önce PlayStation 4 cephesinde yaşanan bir PSN sorununun benzeri burada yaşanıyor.

Buna ek olarak Windows 10 tabanlı oyunların da çalışmadığı ifade edildi. Son birkaç gündür eşleştirme sisteminde de yaşanan dağıtılmış sorunlar, Xbox kullanıcılarının endişelenmesine yol açtı.

Bir Takım kullanıcılar, Xbox Live’da oturum açamadığını bildirdi. başkaca dost listesine erişemeyen ve arkadaşları ile bir grup kuramayan kişilerin sayısı da azımsanamayacak kadar artı.

Microsoft, kesinti problemlerinin Microsoft 365 platformunda da yaşandığını söyledi. Bu konu hakkında bir açıklama yapan ABD merkezli şirket, şu şekilde konuştu: ““Xbox One’da veya Windows 10’da oturum açmaya çalışan bir takım kullanıcıların değişik sorunlar yaşadığının farkındayız. Lütfen bu konuda bizi peşine düşüp takip edin.”

Son günlerde yaşanan kesintilerin sıklığı arttı. Zira bu kesintinin dördüncü kesinti olduğu saptandı. Microsoft; çevrimiçi oyunlarda, kayıt sistemlerinde ve oturum işlemlerinde yaşanan sorunların çözüldüğünü bildiri etti.

Xbox Live çöktü

Her şeyin normale döndürüldüğünü söyleyen Microsoft, belli ki bazı kullanıcıların sorunlarını hâlâ çözebilmiş yok. Her ne dek Xbox’ın takviye sayfasında tüm sorunların çözüldüğü söylense de özellikle Xbox 360 tarafında meydana gelen sorunların çözülemediği belirtiliyor.

Buradan hareketle herkesin mutlu olmadığını söyleyebiliriz. Xbox Live’ın bütün anlamı ile ne zaman düzeleceği henüz muhakkak yok. Xbox One’ı, Windows 10’u ve Xbox 360’ı etkileyen bu küresel problem, bir vakit daha sürecek gibi duruyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.