DOLAR 32,2316
EURO 34,8022
ALTIN 2.418,35
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

xBank Finance ve zkSync Ekosistemindeki Şüpheli Faaliyetler

xBank Finance ve zkSync ekosistemindeki potansiyel suç faaliyetlerini inceleyen bu içerik, kripto para birimi dünyasındaki güvenlik konularına odaklanmaktadır.

27.04.2024
A+
A-

xBank Finance ve zkSync Ekosistemindeki xBank’te Şüpheli Faaliyetler

xBank Finance ve zkSync Ekosistemindeki xBank’te Şüpheli Faaliyetler

27 Nisan 2024’te zkSync’in borç verme platformu xBank Finance, bir hile şüphesinin ortaya çıkmasıyla dikkat çekti. Kripto para projesi, DeFi (Merkezi Olmayan Finans) topluluğu aracılığıyla şok dalgaları yarattı. Protokol kapsamında yatırılan toplam kripto para miktarını gösteren önemli bir ölçüm olan projenin Kilitli Toplam Değeri (TVL), sıfıra yakın bir düşüş göstererek ciddi tehlike işaretlerine yol açtı.

Ani Sessizlik Korkuttu

Kesin ayrıntılar belirsizliğini korurken, çeşitli faktörler xBank Finance’in potansiyel bir hamlesine işaret ediyor. Projenin ana iletişim kanalı olan resmi Twitter hesabı donduruldu. Geliştiricilerin bu ani sessizliği şüpheleri artırıyor ve yatırımcıların cevapsız sorularla karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

zkSync ve DeFi’deki Riskler

zkSync ve DeFi'deki Riskler

xBank Finance’teki şüpheli hile, Ethereum blockchaini için layer 2 ölçeklendirme çözümü olan zkSync ekosistemine gölge düşürüyor. zkSync, Ethereum’da ölçeklenebilirliği ve işlem hızlarını iyileştirmeyi hedefliyor ancak bunun gibi olaylar, yeni ortaya çıkan teknolojiye olan güveni sarsıyor. Bu etkinlik aynı zamanda DeFi ile ilgili devam eden riskleri de vurguluyor.

Rug pull, bir projenin arkasındaki geliştiricilerin token satışları veya likidite havuzları aracılığıyla fon topladıktan sonra projeyi aniden terk ettiği, DeFi alanında kötü niyetli bir manevradır. Çoğu zaman yatırılan fonları tüketerek yatırımcılara değersiz tokenlar bırakır ve rücu şansı bulamazlar. Rug, DeFi’nin doğasında olan anonimlik ve güvenilmezlikten yararlanarak faillerin izini sürmeyi zorlaştırıyor.

DeFi, geleneksel aracılar olmadan yenilikçi finansal hizmetler sunsa da düzenleme eksikliği ve dolandırıcılık potansiyeli yatırımcıların dikkatli olmasını gerektiriyor. Kullanıcılar, fon yatırmadan önce projeleri kapsamlı bir şekilde araştırmalı. Geliştirici faaliyetleri, denetimler ve topluluk duyarlılığı gibi faktörlere çok dikkat etmelidir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.