DOLAR 32,2000
EURO 34,9868
ALTIN 2.514,94
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
23°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

WWDC 2020’de bizi neler bekliyor? Apple WWDC 2020 etkinliği bugün gerçekleşecek. Şirket yazılım ve donanımla ilgili neler duyuracak? İşte…

22.06.2020
A+
A-

WWDC, Apple‘ın Eylül 2020‘de yayınlanacak olan yeni yazılım güncellemelerinin ön izlemesi olacak. Peki bugün bizleri neler bekliyor? Tüm beklenenleri sizlerle paylaşıyoruz.

iOS 14 ile beklenenler

iOS 14’ün erken bir deneme sürümü sızdırılmıştı ve güncellemeye dahil edilebilecek tüm özellikler hakkında bu deneme sürümü veri vermişti. Peki bu akşam iOS 14 için bizleri neler bekliyor?

Asıl Ekran: Ana ekrandaki uygulamalar bir liste görünümü alabilir, bu nedenle yüklü olan her şeyi daha basit görüntüleyebilirsiniz.

Fitness Uygulaması: Apple, kullanıcıların iPhone, iPad, Apple TV ve Apple Watch’ta rehberli çalışma videoları indirmesine olanak tanıyan bir fitness uygulaması üstünde çalışıyor.

Podcast’ler: Apple, For You önerileri ve arkadaşlarınızın ne dinlediğini görmek için bir seçenek içeren yenilenmiş bir Podcasts uygulaması geliştiriyor.

Mesajlar: Mesajlar, grup sohbetlerinde @ ifadeleri, iMessage’ları geri çekme özelliği, grup sohbeti için göstergeler yazma ve mesajları okunmadı olarak işaretleme seçeneği duyurulabilir.

– Safari: Safari öbür bir uygulamaya gereklilik duymadan öbür dilleri döndürmek için yerleşik bir çeviri özelliğine sahip olabilir.

watchOS 7 ile ilgili beklenenler

Apple WWDC 2020 etkinliği, Apple Watch kullanıcıları için de muhabere olacak. watchOS 7 ile altında ayrıntıları verilen yeni saat kadranı özellikleri, ebeveyn kontrolleri ve daha fazlası gelecek.

– Kadranınızı Paylaşın: watchOS 7, kullanıcıların belirtilmiş kadran yapılandırmalarını birbirleriyle paylaşmasına olanak tanıyacak.

– Farklı ülkelerden bayraklar sunacak Uluslararası Apple Watch Facewatch kadranı gelecek.

– Resim Kadranları: watchOS 7’de, fotoğraflardan oluşturulan saat yüzleri, albümlerden ayrı ayrı fotoğraflara ve fotoğraf gruplarına ek olarak paylaşılan bir albüm kullanılarak düzenlenebilecek.

– Ebeveyn Denetimleri: watchOS 7, ebeveynlerinin telefonlarını kullanan çocuklar için Apple Watch üzerinden ebeveynlerin cihaz yönetimi oluşturacağı yeni bir özellik getirecek.

– Mektep Zamanı: Ebeveynlerin belirtilen saatlerde hangi uygulamaların ve komplikasyonların kullanılabileceğini yönetmesini sağlayacak.

– Kontrol Merkezi: Teftiş merkezinde uyku modu ve şamata sezgi için yeni geçişler bulunacak.

– Mimari: watchOS 7’de uygulamalar bundan böyle uzantılara dayalı olmayacak. Bu sayede uygulamaların çalışması için iPhone’unuzda kurulu olmasına gerek olmayacak.

– Kan Oksijen Takibi iOS 14’ün sızdırılmış bir versiyonunda yer alan koda tarafından Apple, Apple Watch’un kan oksijen seviyelerini tespit etmesini sağlayacak bir watchOS 7 ve Apple Watch Series 6 özelliği üzerinde çalışıyor.

Özelliğin yeni Apple Watch Series 6 cihazlarıyla sınırlı olup olmayacağı veya watchOS 7‘de bir yazılım güncellemesi olarak gelip gelmeyeceği iyice net yok, çünkü eski Apple Watch modellerinin kan oksijen seviyelerini tespit etmesi muhtemel olabilir.

ARM Tabanlı Mac Planları

Apple’ın WWDC‘de ARM tabanlı Mac’lere planlanan geçişini duyurması ve Intel işlemcilerinden şirket içinde üretilen işlemcilere geçiş çabalarına dair bazı bilgiler sağlaması bekleniyor.

Apple, geliştiricilerin değişime hazırlanmasına vakit vermek için ARM tabanlı yongaları erkenden duyurmayı planlıyor, fakat birincil ARM tabanlı Mac’ler 2021‘e değin gelmeyecek.

Yeni iMac

Apple’ın WWDC’de yeni bir iMac tanıtmayı planladığı söylendi ve cihazın Mac’in senelerdir görülen ilk tasarımla karşımıza çıkacağı söyleniyor. Ilave olarak yeni iMac‘te iPad Pro tasarım dili ve Pro Display XDR‘deki çerçevelere aynı daha ince çerçeveler kullanılabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.