DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 22°C

WordPress sitelerinin başı kripto para ile dertte!

07.03.2018
A+
A-

Güvenlik araştırmacısı Troy Mursch, kaynak kodu arama motoru PublicWWW ile kripto saldırısı zararlı yazılımları çalıştıran sayfalar için bir web araması gerçekleştirmiş. Arama sonucunda en az 48 bin 953 enfekte sitenin ortaya çıktığı belirtiliyor. Coinhive hala en fazla yayılmış olan komut dosyası olmaya devam ederken, 40 bin enfekte websitesi ile kaydedilen vakaların yüzde 81’inin başına bela olmuş durumda. Mursch daha Kasım ayında da en az 30 bin websitesinin Coinhive’dan etkilendiğini ifade etmişti.

Geriye kalan yüzde 19’luk kısım ise Crypto-Loot, CoinImp, Minr ve deepMiner gibi çeşitli Coinhive alternatiflerinden etkilenmiş durumda. Detaylı bakarsak; 2 bin 507 site Cypto-Loot, 4 bin 119 site CoinImp, 692 site Minr ve 2 bin 160 site deepMiner’dan etkilenmiş.

Wordpress

Bilgisayar korsanlarının kripto para madenciliği için başka sistemlerin CPU ve GPU işlem gücünden faydalanmasıyla ilgili daha çok olayla karşılacağız gibi gözüküyor.

Raporun tamamına bu adresten erişebilirsiniz.

:: Kripto para için yapılan saldırılar konusunda sizin düşünceleriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.