DOLAR 32,3640
EURO 34,9533
ALTIN 2.325,55
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

WordPress 5 bugün yayınlanıyor!

06.12.2018
A+
A-

Sahip olduğu kullanıcı dostu arayüzü ile sürekli içerik oluşturan siteler için büyük kolaylık sağlayan WordPress, 4. sürümünün neredeyse 4  yıl ardından sürüm numarasını değiştiriyor.

Yeni arayüz ve baştan aşağı yenilenmiş yazı editörü, sürüm numarasının değişmesindeki en büyük neden. 4 senedir aynı arayüzü kullanan WordPress, yeni sürümü ile çok daha kullanıcı dostu ve kullanımı kolay bir şekle büründü. Kısaca, gelecek yeniliklere bir göz atalım

WordPress Rest API geliştirmeleri

WordPress için eklenti veya tema geliştirenlerin işlerini çok daha kolaylaştıran ve daha verimli çalışmalar yapabilmesini sağlayan WordPress Rest API, büyük geliştirmelerle geliyor.

Kolayca tema oluşturabilme imkanı

Artık tema hazırlamak için kodlama bilgisine sahip olmanız gerekmiyor, yeni Gutenburg tema oluşturucusu ile, birkaç fare hareketi ile siz de kendi temalarınızı oluşturabilirsiniz.

Kullanıcılar için en önemli olan kısma gelelim, yeni yazı editörü Gutenberg

Geliştirici değilseniz, sizi ilgilendiren en önemli kısım burası olacaktır. En büyük yenilikler, yazı editörü üzerinde yapılmış durumda. Eski yazı editörü Tiny MCE, yerini Gutenberg yazı editörüne bırakıyor. Bloklar üzerine kurulu bir yapı ile gelen Gutenberg, hemen hemen her şeyin sürükle bırak mantığıyla çalıştığı bir çalışma ortamı sunmakta.

WordPress uzmanı olmak artık çok kolay!

WordPress’i öğrenmek artık çok kolay. Üstelik WordPress öğrenmek için geriye dönük bir bilgi ve birikim sahibi olmadan sıfırdan başlayabilirsiniz.

Tiny MCE’ye göre çok daha modern ve temiz bir görüntü sunan Gutenberg, eklenmiş olan pratik kısayollarla, yazılarınızı hazırlarken çok daha verimli çalışmanızı ve vakit kazanmanızı sağlayacak.

Gutenberg WordPress 5Sol üste eklenen kısayollar butonu ile, en çok kullanılan kısayolları tek bir pencere altında toplayan WordPress, yeni ses ekleme kısayolu ile Soundcloud, Spotify gibi online müzik servislerinden, direkt olarak müzik oynatıcı ekleyebiliyor.

Bunun yanında birçok çeşitli site için de, kolayca müzik veya video oynatıcı ekleyebilme imkanınız bulunmakta.

WordPress 5 soundcloudÖnemli güvenlik geliştirmeleri ile gelen WordPress 5, genel olarak her şeyi daha da basitleştirme düşüncesiyle hazırlanmış. Daha kolay sayfa oluşturumu, hiçbir kodlama bilgisine sahip olmadan temalar hazırlayabilmek, bunun somut birer örneği.

Fakat, yenilenmiş yazı editörü beraberinde büyük uyumluluk problemlerini de getirecek gibi görünüyor. Sitenizi güncellemeyi düşünüyorsanız, önemli eklentiler ve temalarınızın, WordPress 5 için güncellenip güncellenmediğini kontrol etmeden geçmemenizi tavsiye ederiz.

Yeni sürümün ismini de, tam sürüm yayınlandıktan sonra göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.