DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

William Barr: Yorumlardan dolayı işimizi yapamıyoruz

14.02.2020
A+
A-

ABD Adalet Bakanı William Barr, basına yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanlığı ve burada çalışanlarla, süren davalarla, hakimlerle ilgili kamuoyuna yapılan açıklama ve atılan tweet mesajları benim işimi yapmamı, mahkemelerin ve bakanlığın kusursuz bir şekilde çalışmasını sağlamamı imkansız hale getiriyor.” dedi.

Bu açıklama, Trump’ın sosyal medyadaki bir paylaşımının sonrasında, taraf olduğu bir davada Adalet Bakanlığı’nın savcıların taleplerini reddetmesi ve savcıların bu davadan çekilmesinin ardından geldi.

Roger Stone isimli bir zanlı ile ilgili davada, savcılar 7 ila 9 yıl arasında hapis cezası istemiş, Trump attığı ‘tweet’ ile bu talebin “utanç verici, korkunç ve adil olmayan bir durum” olduğunu iddia etmişti.

“Yapılan paylaşımlar yargı bağımsızlığını gölgeliyor”

Barr, savcıların talebinden önce kendisinin ve bakanlığın daha az bir ceza verilmesi tavsiyesinde bulunduğunu ancak Trump’ın attığı eleştiri dolu mesajın kendilerini zor duruma soktuğunu söyledi.

Adalet Bakanı, “Doğru karar olduğunu düşündüğünüz şeye göre mi hükmünüzü veriyorsunuz ? Yoksa atılan bir ‘tweet’ yüzünden mi ? Bu da sosyal medya paylaşımlarının ne kadar yıkıcı olabileceğini gösteriyor.” dedi.

Savcıların davadan çekilmesinin kendisi için çok şaşırtıcı olmadığını ifade eden Barr, “Artık Adalet Bakanlığı’nın suç davaları hakkında ‘tweet’ atmaya son vermenin zamanı geldi.” diyerek, Trump’ın yargı alanında sosyal medya kullanımını üstü kapalı eleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.