DOLAR 32,3824
EURO 34,7587
ALTIN 2.410,92
BIST 10.116,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

WhatsApp video ve fotoğrafları nasıl kayıpsız gönderilir? – Video

05.05.2018
A+
A-

Dünya genelinde en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp üzerinden, günlük olarak milyonlarca video ve fotoğraf gönderiliyor. WhatsApp ise, bu yoğun trafiğin yönetimi için, gönderimi yapılan fotoğraf ve videoların dosya boyutlarını ve kalitesini belirli oranda düşürdükten sonra gönderim yapmakta.

Gönderim yapmak istediğiniz video veya fotoğrafın kalite kayıpsız olarak iletilmesini istiyorsanız, bu videoda sizlere bu yöntemi anlattık! Klasik yöntem ile video veya fotoğraf gönderimi yaptığınızda, videolardaki çözünürlük, dosya boyutu ve bitrate oranı gibi değerler ciddi oranda düşer.

Fotoğraflarda ise görüntü kalitesi, çözünürlük ve dosya boyutunda anlaşılır seviyede farklılıklar meydana geliyor. Bu kayıplar, günlük gönderimlerde sorun teşkil etmese bile, iş amaçlı gönderimlerinizde kaliteden ödün vermemek gerekebilir. İşte bu noktada, kayıpsız olarak dosya gönderimi yapabilmeniz çok önemli. Aslında kayıpsız gönderim yapmak çok basit!

Öncelikli olarak, WhatsApp’ta bir konuşma penceresini girin. Gönderim yapmak istediğiniz kişiyi seçtikten sonra ataç ikonuna basın. Kayıpsız gönderim yapmak için ise Belge seçeneğine dokunun. Bu alan, size galeri ve diğer belge sınıfındaki içeriklere erişim sağlayacak. Buradan, istediğiniz fotoğraf veya videoyu seçin ve gönderin. Dosya boyutu ve kalite anlamında tamamen kayıpsız bir gönderim yapabileceksiniz.

Bu yöntem, Android işletim sistemli tüm telefonlarda geçerli. Buna ek olarak, Windows ve Mac ortamında kullandığınız WhatsApp uygulamasını kullanarak veya WhatsApp Web üzerinden de kayıpsız gönderim imkanı sizleri bekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.