DOLAR 32,2804
EURO 34,7577
ALTIN 2.407,60
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

WhatsApp düşüşte! Türkiye’de Telegram rüzgarı WhatsApp tarafında yaşanan sorunlar birçok kullanıcıyı “Telegram nasıl indirilir?” sorusunun cevabını…

20.06.2020
A+
A-

Kısa bir vakit önce birçok kullanıcının benzer anda son görülme özelliğinin kaybolduğunu söylemesi, kullanıcı topluluklarının Telegram cephesine kaymasına sebep oldu. WhatsApp kullanıcıları bu özelliğin kaldırılmasını istemiyor.

Ayrıca sorunun yaşanmaya devam ettiği saatlerde mahremiyet ayarlarının güncellenmesine de izin vermeyen popüler mesajlaşma servisi, sunucu tarafında yaşanan sorunlar ile boğuştu. Bu sorunlar 4 saat önce ortadan kaldırıldı.

Problemlerin ortadan kaldırılmasına karşın tenkit oklarını WhatsApp cephesine yönelten çoğu kullanıcı, Telegram platformunu kullanmaya başladığını ifade etti. Telegram cephesinin 400 milyondan fazla aktif kullanıcısı mevcut.

WhatsApp ise 2 milyardan pozitif aktif kullanıcı ile birlikte yoluna devam ediyor. Telegram, Rus yazılımcı Pavel Durov kadar piyasaya sürüldü. 6 yıldır hizmet veren mesajlaşma servisi, son olaylarla beraber, bundan böyle daha pozitif Türk kullanıcısına konut sahipliği yapıyor.

WhatsApp, ABD’li yazılımcı Brian Acton ve Ukraynalı Jan Koum tarafından piyasaya sürüldü. 11 sene önce hayatımıza giren bu program, günümüzün revaçta olan mesajlaşma platformları arasında yer alıyor.

güvenlik olarak #WhatsApp tan daha iyi #Telegram

— Kripto Hekim (@BitcoinCoban) June 19, 2020

Ya kızım inanmıyor musun bana valla whatsapp da çevrimiçi-yazıyor özelliği gidince telegrama gitmedim #Cevrimici #whatsap #WhatsAppDown #Telegram pic.twitter.com/57p4NfbTI1

— Azra İşte Uzama (@AUzatma) June 19, 2020

#Telegram ve #whatsap anlik pic.twitter.com/EnGUtOtsAu

— Efsane videolar :)) (@kisavideolar1) June 19, 2020

 

Ozaman yeni yerimiz olsun sen kaybettin whatsapp #Telegram

— Cansu Çağan (@CansuAyarogluu) June 19, 2020

#WhatsApp yeni güncelleme gelmiş herşey kalkmış ee #Telegram a mı geçiyoruz hemen

— Ceyda ? (@Momsehh) June 19, 2020

Kendi kendini yaktın #WhatsApp kardeş #telegram Telegram

— berceste (@beercesste) June 19, 2020

#WhatsApp güncellemesinden sonra #Telegram is loading… pic.twitter.com/lwgggmxULU

— ♣ #evdekal (@dellininbirii) June 19, 2020

Bir Takım kullanıcılar ise WhatsApp kullanmaya devam ediyor. WhatsApp ile Telegram, iOS ve Android için üretilen iki popüler mesajlaşma yazılımı olarak karşımıza çıkıyor. Peki bu iki yazılım nasıl indirilir?

Bilhassa yeni bir kullanıcı iseniz ve bir mesajlaşma platformu arıyorsanız WhatsApp için hazırlanan iOS sürümüne “buradan” ulaşabilirsiniz. Kendisinin Android sürümü ise “buradan” indirilebiliyor.

Telegram da aynı usul ile indirilebiliyor. Kendisinin iOS sürümüne “buradan” erişebilirsiniz. Eğer bu yazılımın Android sürümünü indirmek istiyorsanız “buraya” tıklamalısınız.

Son olarak bu sayfalara akıllı telefonunuz aracılığı ile ulaşmanız daha bereketli bir sonuç elde etmenizi sağlayacak. WhatsApp ve Telegram hakkında neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.