DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Vücudun Su İhtiyacını Tedarik Eden Yiyecekler

15.05.2020
A+
A-

Ramazan ayı her tarafında beslenmenize ekleyebileceğiniz bir takım besinler susuzluk hissi yaşamanızı önleyebilir! Vücudunuzun su ihtiyacını karşılamanıza takviye olan besinlerin neler olduğunu ve ne dek su içerdiklerini sizin için bir araya getirdik.

KABAK

Kabağın %93’ü su içermektedir. Bunun yanı sıra içeriğindeki lif oranı doğruca bağırsakların çalışmasına muavin olur. Kabak, hücrelerimizi DNA hasarına aleyhinde koruyan lutein ve zeaksantin antioksidanlarını da içerir.

C vitamini içeriği ile 1 porsiyonunda (150 gram) jurnal C vitamini ihtiyacının %35’i kadarını karşılayarak bağışıklık sistemine takviye olur.

Kabağı, kıymalı ya da zeytinyağlı yemeğini yaparak tüketirseniz protein oranını daha da zenginleştirebilir, besin değerini artırabilirsiniz.

SALATALIK

Salatalık %96,7 oranı ile yaklaşık olarak tamamı su olan ve şu lahza mevsimi olduğu için kolaylıkla bulabileceğiniz bir sebzedir. Su içeriğinin yanı sıra potasyum, magnezyum, fosfor, kalsiyum, K vitamini açısından da oldukça varlıklı bir besindir.

İçeriğinde bulunan cucurbıtacıns maddesi de anti-diyabetik tesir gösterir. Sahurda ya da iftarda salatalığı hem sade keza de salata içerisinde veya yoğurt da ekleyerek tüketebilirsiniz.

MARUL

Marul çeşitlerinin de sıradan %96’sı su içeriğine sahiptir. Havaların ısındığı bu günlerde sıcak yemek yemek istemediğimiz zamanlarda öteki renkli sebzeler ile içeriğini zenginleştirerek zeytinyağlı-limonlu, vitamin, mineral ve liften varlıklı doyurucu, kalorisi de düşük salata, su ihtiyacımızı karşılamada oldukça nefis ve destekleyici olur.

bununla beraber marul vitaminlerden A, C, K, folat ve minerallerden de potasyum ve çinko açısından da zengindir.

KEREVİZ

Kereviz,  %95 su içeriğine sahiptir. bununla beraber öteki sebzeler gibi A, K ve folat vitaminleri ve potasyum açısından da oldukça zengindir.

Kerevizi, zeytinyağlı yemeğini pırasayla birleştirerek iftarda tüketebilir veya saplarını zeytinyağı ile bulayıp fırına atarak atıştırmalık olarak süzme yoğurt ile birlikte iftardan daha sonra tüketebilirsiniz.

DOMATES

Domates, %94,5 su içeriğine sahip bir sebzedir. Domatesi, et yemeklerinin yanında suyunu sıkarak içebilirsiniz. Likopen içeriği baştan sona antioksidan sebzelerden olan domates C, K ve folat vitaminlerinden ve potasyum açısından oldukça zengindir.

ISPANAK

Ispanak, % 92 su içeriğine sahiptir. bununla birlikte magnezyum, kalsiyum, demir, potasyum mineralleri ve A, C, K ve folat vitaminleri bakımından da oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan klorofiller bilhassa kanserojenik etkiye karşı iyi bir savaşçıdır.

İçeriğinde bulunan demirin emilimini artmak için yanına C vitamini yüksek limon, kivi, portakal vb. gıdalar tüketilmesi gerekir. Ispanağın suyundan daha iyi yararlanabilmek için çiğ olarak ve smoothie biçiminde içine portakal, yoğurt ve bal eklenerek harcamak hoş bir alternatif olabilir.

Geleneksel şekilde zeytinyağlı veya ıspanaklı yumurta biçiminde de tüketebilirsiniz.

BİBER

Biber, %92 su içerir ve bunun yanı sıra oldukça iyi bir C vitamini kaynağıdır. Yaklaşık 2-3 adet (75 gram) biber tüketerek jurnal C vitamini gereksiniminizin 0’ünü karşılayabilirsiniz. Bu sayede su gereksinimiyle beraber bağışıklığınızı da günlendirmiş olursunuz.

C vitamini bununla beraber kolajen üretimine de takviye olarak cilt ve eklem sağlığı için de menfaat sağlar. Sahurda çiğ olarak veya menemen şeklinde, iftarda ise salatalara eklenerek tüketilebilir. 

İLİşKİLİ HABERLER Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir?

Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir?

Oruç Tutarken Hangi Hastalar Dikkat Etmeli?

Oruç Tutarken Hangi Hastalar Uyarı Etmeli?

Ramazan Ayı Boyunca Coronavirüse Karşı Bu Besinleri Tüketin

Ramazan Ayı Her Tarafında Coronavirüse Karşı Bu Besinleri Tüketin

Diyabet Hastaları Oruç Tutabilir mi?

Diyabet Hastaları Oruç Tutabilir mi?

İLİşKİLİ GALERİLER Oruç Tutmanın Sağlığa Müthiş Faydaları!

Oruç Tutmanın Sağlığa Muhteşem Faydaları!

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Mehmet Öz Oruç Tutmanın Sağlıklı Olduğunu Belirtti

Mehmet Öz Oruç Tutmanın Dinç Olduğunu Belirtti

Ramazan Ayında Baş Ağrısını Böyle Geçirin

Ramazan Ayında Baş Ağrısını Böyle Geçirin

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.