DOLAR 32,2478
EURO 34,7804
ALTIN 2.458,12
BIST 10.332,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Volvo, Elektrikli Araçlarının Ne Zaman Benzinliler Kadar Ucuz Olacağını Açıkladı

08.11.2022
A+
A-

Elektrikli araçların fiyatları günümüzde geleneksel dizel ve benzinli araçların fiyatından çok daha pahalı. Bunun sayılabilecek birçok sebebi var ancak bir kere alındığı zaman da yakıt ücreti olarak dizel ve benzinliden daha az cep yakıyor.

Ancak tabii en başta arabayı alabilmek gerekiyor. Volvo’nun 2030 yılına kadar olan süreç için açıkladığı planlarının arasında yapılan açıklamalarda yakın zamanda Türkiye’de de çoğalan elektrikli araçların, dizel ve benzinliler kadar ucuz olacağı da söyleniyor. Peki nasıl ve ne zaman?

Elektrikli araçlar, 2025 yılında dizel ve benzinliler kadar ucuz olacak:

Volvo CEO’su Jim Rowan, 2025 yılında şirketin elektrikli araçlarının benzinli araçlar kadar ucuz olacağını açıkladı. Tabii Rowan’a göre bu, pil maliyetlerini azaltmak için yeterli teknolojinin olmasıyla olacak. Rowan’a göre bu imkân sağlanacak olsa da, beklentinin doğru çıkıp çıkmayacağını ancak bekleyerek görebileceğiz.

İçten yanmalı motor üretiminden tamamen çekiliyor:

Volvo, 2030 yılına kadar ürettikleri tüm araçların %100 elektrikli araçlardan oluşmasını planlıyor. Şirket, bunun için Geely ile ortaklaşa kurduğu girişimi Aurobay’ın hisselerinin %33 kadarını elden çıkaracağını paylaştı. Böylelikle içten yanmalı motorların geliştirilmesi ve imalatına katılımdan tamamen çekilmiş olacak. Şirket, böylelikle içten yanmalı motorların geliştirilmesinden ve üretiminden tamamen çekilen ilk otomobil üreticisi olacak.

Volvo’nun bu hareketi, onları içten yanmalı motorların geliştirilmesinden ve üretiminden tamamen çekilen ilk otomobil üreticisi yapacak. Volvo, 2025 yılına kadar küresel satışlarının %50’sinin tamamen elektrikli araçlar olacağını, diğer %50’nin ise hibrit araçlar olmasını hedefliyor. Ayrıca 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araç üretimine geçecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.