DOLAR 32,5317
EURO 34,8626
ALTIN 2.441,40
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Volkswagen’in iki ülkeden daha fazla borcu var! Araştırmalar sonucu açıklanan son verilere göre Alman otomotiv devi Volkswagen, 2019 yılının en borçlu…

19.07.2020
A+
A-

Yayınlanan bir tahmine göre, Corona virüs sebebiyle yüzde 12 oranında artan kurumsal şirket borçları 9.3 trilyon dolara ulaştı. 2019 yılındaki şirket birleşmeleri, hisse geri alımlarını finanse etmek için borç alan kurumsal firmaların borçluluk durumlarında  yüzde 8’lik bir artış gerçekleşti.

Şirketlerin 2019 yılı borç tablosuna göre 900 marka arasından Volkswagen, toplam borç miktarı 192 milyar dolar ile en borçlu otomobil üreticisi oldu. Alman otomotiv devinin borcu, Güney Afrika ve Macaristan‘ın borcundan daha fazla.

Ayrıca listenin ilk onunda bulunan tek otomotiv markası Volkswagen değil. Hatta Volkswagen’in Alman rakibi, Mercedes ve Smart’ın çatı kuruluşu Daimler, 151 milyar dolar borç ile listenin üçüncü sırasına yerleşmiş durumda. Daimler’in ardından dördüncü sırada ise 138 milyar dolar borç ile Toyota yer alıyor. Liste sonlarında 122 milyar dolar ile Ford ve 114 milyar dolar ile de BMW bulunuyor. Bu beş otomotiv markasının toplam borcunun 717 milyar dolara ulaştığını da belirtelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.