Volkan Konak’ın Vefatına Dair Detaylar ve Son Anlar
Volkan Konak’ın vefatına dair detaylar, son anları ve hayatı hakkında bilgiler. Ünlü sanatçının anıları ve etkileyici yaşam hikayesi burada.
Haber Merkezi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen bir konser sırasında, sevilen sanatçı Volkan Konak aniden fenalaşarak yere yığıldı. Acil müdahale edilmesine rağmen, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Konak, son yolculuğuna Trabzon’un Maçka ilçesinde, gözyaşlarıyla uğurlandı. 58 yaşında hayatını kaybeden sanatçının vefat haberi, sevenlerini derinden üzüntüye boğdu.
O geceye dair detayları, olay yerinde bulunan ve müdahalede bulunan Prof. Dr. Celalettin Kocatürk anlattı. tv100’e yaptığı açıklamalarda, yaşananları adım adım şöyle özetledi:
O Geceye Dair Anlatılanlar
“Öncelikle, tüm sevenlerimize başsağlığı diliyorum. O gece oldukça üzücü bir olay yaşandı. Ben o sırada Kıbrıs’ta bayram tatilini geçirmek üzere bir otelde bulunuyordum. Otelde biraz uzak bir masada otururken, Volkan Konak’ın sahnede düştüğünü görmedim. Bir sessizlik oldu, sahnede bir hareketlilik fark ettik. Bazen sanatçının sahneye atlayanlar ya da ona sarılmak isteyen kişiler olabiliyor. Bu durumu ilk başta böyle düşündüm.”
Konak’ın sahnede düştüğüne dair ilk anons yapıldığında, hemen müdahale edilmesi gerektiğine karar verildi. Hemen sahneye fırlayan Kocatürk, orada bulunan diğer sağlık ekiplerine ve görevlilere müdahale talimatları verdi.
Müdahale Süreci ve Detaylar
Konak’ın yan çevrilmiş olduğunu ve kusma sırasında mide içeriğinin akciğerlere kaçmaması için böyle yapıldığını belirten Kocatürk, sözlerine şöyle devam etti: “O anda yaşam belirtisi olmadığını fark ettik. Sahnenin önünde toplanan kalabalık ve diğer sağlık ekipleriyle birlikte, hemen ağızdan ağıza suni solunum ve kalp masajına başladık.”
Orada bulunan ekiplerde birden fazla doktor ve sağlık görevlisi olduğunu belirten Kocatürk, müdahalenin sürekliliği ve kurallara uygun şekilde devam ettiğini anlatıyor. “Belli aralıklarla kalp ve solunum fonksiyonlarını kontrol ettik, gerekirse tekrar yan çevirip müdahaleye devam ettik. Amacımız, beynin oksijen almasını sağlayarak yaşam fonksiyonlarını sürdürmekti.”
Hemen ambulans çağrıldı ve hastaneye sevkiyat öncesinde, laboratuvar ve yoğun bakım hazırlıkları yapıldı. Ambulans geldiğinde, damar yolu açıldı ve kalbin yeniden çalışmasını sağlayacak ilaçlar uygulandı. Ayrıca, entübasyon işlemiyle, soluk borusuna tüp yerleştirildi ve akciğerlerin daha etkin şekilde havalanması sağlandı.
Çabalar ve Son Durum
20-25 dakika boyunca, hiç yaşam belirtisi görülmedi. Ancak, hiçbir zaman müdahaleyi bırakmadık. O esnada, akıllı saat kullanarak ritim takibi yapmaya çalıştık. Bu cihazdan alınan verilerde de ritim görülmedi. Son olarak, hastaneye sevk edilene kadar kalp ve solunum fonksiyonlarını devam ettirdik.
Hastaneye ulaştığında, en uygun ve hızlı şekilde müdahaleye devam edildi. Sedye üzerine alınırken, kalp masajına devam ettim. Ambulansa binerken, kalp ritminin olmadığını tekrar monitörde gözlemledik. Otelin görevlisi ise, bu süreçte aralıksız CPR’ye devam etti.
Son Sözler ve Veda
Yardımcı ekipler ve sağlık profesyonelleri, yaşam bulgusu olmadığı halde, pes etmeden müdahalelerine devam etti. Maalesef, tüm çabalara rağmen, yaşam belirtisi gösteren hiçbir bulgu elde edilemedi. O gece yaşananlar, herkesin yüreklerini burktu ve sanata veda edildi.