DOLAR 32,5570
EURO 34,8917
ALTIN 2.432,06
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Vivo’nun Yeni Katlanabilir ve Yuvarlanabilir Ekranlı Telefonlarından İlk Bilgiler Geldi

28.06.2021
A+
A-

Özellikle geçtiğimiz son iki yılda akıllı telefon sektöründe yaşanan en büyük gelişmelerden biri katlanabilir akıllı telefonların piyasaya dahil olması oldu. Samsung’un lider konumda olduğu ve çok yakında 3. nesil telefonları çıkarmaya hazırlandığı katlanabilir ekranlı telefon yarışına her geçen gün yeni bir akıllı telefon üreticisi dahil oluyor. 

Şu an için Huawei, Apple ve Xiaomi gibi üreticilerden gelen bazı katlanabilir telefon haberleri gündemde yer alırken yarışa dahil olan en yeni isim ise Vivo oldu. Bir süredir ortalıkta dolaşan iddiaları destekleyen bir hamle ile üç farklı telefon için marka tescili başvurusu yapan Vivo, katlanabilir akıllı telefonun yanında yuvarlanabilir ve kaydırılabilir ekranlı iki telefon ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Yuvarlanabilir ekranlı telefon konsepti geçtiğimiz aylarda LG ile gündeme gelmişti ancak şirketin akıllı telefon üretimini durdurması sonrası bu konu da askıda kalmış oldu. Bu teknoloji üzerinde çalışan diğer markalar arasında Samsung ve OPPO da yer alıyor.

Üç akıllı telefon için de isimler belli:

Vivo katlanabilir telefon

Vivo’nun bu üç yeni akıllı telefonuna dair ilk bilgiler, cihazların marka tescil başvurusuyla ortaya çıktı. Başvuruda yer alan üç akıllı telefon ismi NEX Fold, NEX Slide ve NEX Roll olarak karşımıza çıkıyor. İsimden yola çıkarak NEX Fold’un Galaxy Z Fold veya Mi Mix Fold ile benzer tasarım konseptine sahip bir cihaz olacağını söyleyebiliriz.

NEX Slide’ın kaydırılabilir ekranlı bir telefon olacağı ve NEX Roll’ün ise akıllı telefon sektörü için henüz oldukça yeni bir gelişme olan yuvarlanabilir ekranlı bir telefona işaret ettiği tahmin ediliyor. Ancak henüz bu üç cihaza dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Daha önce ortaya çıkan bazı sızıntılarda Vivo’nun farklı katlanabilir ekran tasarımları için aldığı patentler karşımıza çıksa da bu patentlerden hangisinin Vivo’nun yeni katlanabilir telefonu olacağı bilinmiyor.

Vivo’nun 2021’in ikinci yarısında yeni bir akıllı telefon serisi sunmaya hazırlandığına dair bazı söylentiler olsa da beklenen telefonlar arasında yeni ekran teknolojileri ile gelecek herhangi bir telefon yer almıyordu. Ancak tabii ki Vivo bir sürpriz yaparak bu cihazlardan en azından birini bu sene sonlarında tanıtabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.