DOLAR 32,3956
EURO 34,7858
ALTIN 2.396,72
BIST 10.237,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Virüsten Korunmada ‘Gözlük Kullanın’ Uyarısı

31.03.2020
A+
A-

Prof. Dr. Banu Açıkalın, yaptığı açıklamada, yeni tip Coronavirüsün enfekte bir kişinin öksürmesi veya hapşırması sonucu olan damlacıklar yoluyla geçtiğini, virüs taşıyan bu damlacıkların vücuda ağız, burun ve gözler vasıtasıyla girebildiğini aktardı.

‘GÖZLÜK KULLANIMI VİRÜSÜN BULUŞMA RİSKİNİ AZALTIR’

Gözlerden bulaşın en önemli üç bulaş yolundan biri olduğunun asla unutulmaması gerektiğini kaydeden Açıkalın, “Dolasısıyla ağız, burun ve gözlerimiz ile virüs arasına bariyer koymamız gerektiği unutulmamalıdır. İnsanlarla iletişim halindeyken sosyal mesafe denen bir metrelik mesafenin korunması, ağzımızda maske olması halinde dahi gözden bulaşı önlemek adına son derece önemli ve dikkat edilmesi gereken bir husustur. Gözlük kullanımı da gözden bulaşı azaltabilir. Gözlük hem bir bariyer vasıtası görecek, hem de gözlerimize dokunmamızı azaltarak ellerimizle gözümüze virüsü bulaştırma şansımızı azaltacaktır. Özellikle kontakt lens kullanan kişiler bu dönemde mutlaka gözlük kullanmalıdır. Ellerimizden kontakt lense ve sonrasında gözümüze ve tüm vücudumuza virüs bulaştırma riski oluştururuz. Gözlüklerimizi gözlükçülerimize danışarak cam ve çerçeve özelliklerine göre dezenfektan maddeler ile temizlemeliyiz.” tavsiyesinde bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER Kontakt Lens Bakımı Nasıl Olmalı?

Kontakt Lens Bakımı Nasıl Olmalı?

'Lens Yerine Gözlük Kullanın'

‘Lens Yerine Gözlük Kullanın’

Rusya Coronavirüs İlacını Buldu!

Rusya Coronavirüs İlacını Buldu!

Hindistan'da Polis, Coronavirüs Kaskı Taktı

Hindistan’da Polis, Coronavirüs Kaskı Taktı

İLİşKİLİ GALERİLER Akıllı Lens Kulanmak İçin Gereksiz Ameliyat mı Yapılıyor

Akıllı Lens Kulanmak İçin Gereksiz Ameliyat mı Yapılıyor

Lensle Denize Girilir mi?

Lensle Denize Girilir mi?

Absürt Yasak! Japonya'da Gözlük Yasağı Kadınları Zorluyor!

Absürt Yasak! Japonya’da Gözlük Yasağı Kadınları Zorluyor!

Aydemir Akbaş’tan Coronavirüs Açıklaması

Aydemir Akbaş’tan Coronavirüs Açıklaması

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.