DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Virüs korkusu diş sağlığınızı bozmasın!

27.06.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Nazan Doğaner Halıcı’nın haberine göre bu yüzden diş sorunlarının arttığını belirten Harun Erol, ‘Pandemide gerek hastalarımızın gerekse kendi ve çalışan personelimizin sağlığı açısından radikal çözümler üretmeye bakanlık ve ulusal, uluslararası meslek örgüt önerileri doğrultusunda değişimler yaptık’ dedi ve bu konuda şu bilgileri verdi:

“Bizler geçmişten bu yana bulaşıcı hastalıklarla meslek hayatımızda karşı karşıya kaldık. Covid-19 pandemisi ortaya çıkmadan da bu tip önlemleri yüksek dereceli alırken Covid-19’la beraber sorumluluklarımız arttı. Hastalarımızın diş tedavilerini güvenle gerçekleştirebilmeleri adına çok yönlü önlemler aldık. Bu önlemlerin ilki tıbbi anamnezin genişletilmesine yönelik olmuştur. Hastalarımızdan aldığımız tıbbi geçmiş formlarına mutlaka Covid-19’a yönelik tarama soruları da ekledik. Şüpheli gördüğümüz bütün hastalarımızı test için yönlendiriyoruz.

Tedavi için uygun bulunan tüm hastalarımız için bekleme odalarını sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde düzenlendik. Hastalarımızın tedavilerine gereken tedbirleri alarak, mümkünse tek başlarına gelmelerini öneriyoruz. Tedavi süresince bütün hastalarımız için muayene odasının havalandırılmış ve bütün yüzeylerin dezenfekte edilmiş olmasına dikkat ediyoruz. Hekim ve yardımcı personel olarak mutlaka filtreli maske tercih ediyor uzun kollu cerrahi önlük ve siperlik kullanıyoruz. Her hastadan önce ve hastadan sonra el yıkama kurallarına dikkat ediyor ve alkol bazlı el dezenfektan solüsyon kullanımını önemsiyoruz. İşlem öncesi oral aerosollerdeki mikroorganizma oranının azalması adına hastalarımıza  ağız çalkalama suyu kullandırıyoruz.

Aldığımız önlemlerle hastalarımız tedavilerini güvenle gerçekleştirebiliyor. Hastalarımıza tedavilerini aksatmamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü ağız içinde bulunan diş eksikliği, çürük, diş eti hastalığı aksatıldığı takdirde geri dönüşü olmayan ve genel sağlığı etkileyebilecek sonuçlara yol açabilir. Covid 19’un ağız diş sağlığınızı bozmasına izin vermeyin.

Gerekli önlemleri alarak, diş tedavisine gidin. Ayrıca günde iki defa diş fırçalamak, diş ipi ve ağız gargaraları kullanmak ağız sağlığının vazgeçilmezlerindendir. Bu rutin bakımları sakın ihmal etmeyin. Yarım kalmış diş tedavileri olan hastaların ise; yapışkan gıdalardan uzak durmaları ve dişlerin ya da geçici dolguların kırılmasına sebebiyet verebilecek sert gıdalardan kaçınmaları gerekir. Şikayetinizin acil olduğunu düşünüyorsanız hekiminizle iletişime geçin. Şiddetli ağrı durumlarında, bunu evde halk arasında bilinen yollarla çözmeye çalışmayın.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.