DOLAR 32,3773
EURO 35,0541
ALTIN 2.326,75
BIST 9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Villeroy: Belirsizliği ABD’nin ticaret politikaları artırıyor

04.09.2019
A+
A-

I’Agefi gazetesine konuşan Villeroy, ABD’nin ticaret politikasına yönelik belirsizliğin ekonomik yavaşlamanın kaynağı olan belirsizliğin ateşlenmesinde büyük bir paya sahip olduğunu vurguladı ve ekledi:

“Net varlık alımları para politikasının önemli bir enstrümanı olmaya devam edecek. ECB, bilançosunu neredeyse 2.6 trilyon euroda tutuyor ve bu yüksek düzeyi en azından birkaç yıl daha sürdürecek… ECB’nin ayrıca net varlık alımlarına herhangi bir zamanda yeniden başlama seçeneği var. Buna şimdi ihtiyaç olup olmadığı sorusu ise tartışmaya açık.”

ECB’nin önceliğinin enflasyon bekleyişlerinin hedeflenen düzeylere göre daha iyi şekilde çıpalanması olduğunu vurgulayan Villeroy, bunun kısa vadeli faizler için ileri dönük yönlendirme patikasının yeniden ayarlanması ile yapılması gerektiğini savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.