DOLAR 32,3849
EURO 35,0576
ALTIN 2.326,64
BIST 9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Vietnam’da 300 öğrenciyi BAU bursla ödüllendirdi

05.06.2018
A+
A-

Vietnam’da bin 350 öğrencinin katıldığı bursluluk sınavında başarı gösteren öğrencilere ödülleri, Vietnam’ın en iyi ilk 3 üniversitesinden biri olan Foreign Trade Universitesi (Dış Ticaret Üniversitesi) Rektörlüğü’nde düzenlenen bir törenle verildi. Burs almaya hak kazanan 300 öğrenci, lise müdürleri ve velilerin katıldığı törenle, yüzde 25, yüzde 50 ve yüzde 100 bursluluk  belgelerini aldı. BAU Global Bursluluk Sınavı programına BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, BAU International University Rektörü Dr. Sinem Vatanartıran, BAU Global CEO’su Ahmet Köse, Vietnam Eğitim Bakanı Müsteşarı Dr. Ha Huu Phuc, FTU Üniversitesi Rektörü Dr. Bui Anh Tuan ve çok sayıda veli katıldı.

Çin’den 5 üniversite eğitim ağına katılacak

Vietnam basınının da yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “Bütün dünya çocukları iyi ve kaliteli eğitime erişebilmelidir.  Bu nedenle dünyanın çeşitli bölgelerinde BAU Global eğitim ağı üyesi üniversiteler, olanaklar elverdiği ölçüde kapılarını bütün dünya gençlerine açmaktadır. Böylelikle dünyadaki gelir adaletsizliğini daha aza indirebiliriz. Sürdürülebilir barış ancak böylelikle mümkün hale gelir” dedi.

FTU Rektörü Dr. Bui Anh Tuan, “BAU Global eğitim ağına üye olan Vietnamlı ilk üniversite olmak bizim için büyük bir onur ve fırsat oldu. Böylelikle dünyanın çeşitli bölgelerindeki BAU Global ağı üyesi üniversitelerinin imkan ve fırsatlarından öğrencilerimizin de istifade edebilmesi için önemli bir kapı aralamış olduk” ifadelerini kullandı. Öte yandan, BAU yetkilileri Eğitim Bakanı Yardımcısı Dr. Nguyen Van Phuc ile de Vietnam’da yükseköğretimin dönüştürülmesi konusunda görüşmelerde bulundu. Ayrıca Çin’den beş üniversitenin ise BAU Global eğitim ağı üyesi olacağı belirtildi.

ETİKETLER: , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.