DOLAR 32,5868
EURO 34,8351
ALTIN 2.495,48
BIST 9.636,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Vergilerden, esnafın nefes alacak durumu kalmadı

22.03.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Mehmet Serbes’in haberine göre Gürer’e dert yanan çok sayıda esnaf, bir yandan pandemi, diğer yandan vergi ve kredi borçları nedeniyle nefes alacak durumlarının kalmadığını belirtti. Esnaflar, “Bizim sorunlarımızın yanında vatandaşın durumu da bizi etkiliyor. Vatandaşın alım gücü yok. Olabildiğince bütçesini kısıyor. Bu durumda işimiz iyice düşüyor. Çiftçi köyden kente gelmiyor. Memur, işçi, emekli kıt kanaat geçiniyor. Bu süreç mağduriyetimizi katlıyor” dediler.

Dükkân kiralarına yapılan zamlar ve stopaj sorununa değinen esnaflar, “Böyle bir ortamda dükkân kiralarına zam yapılmasını doğru bulmuyoruz. Mevcut şartlardaki kazancımız dükkân kirasının yarısını bile ödemeye yetmiyor. Ayrıca stopaj uygulamasının da en azından pandemi süresi tamamlanana kadar ertelenmesini istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.