Venezuela’da Türk Mutfağı Günleri: Mantı Atölyesi ve Geleneksel Lezzetler Bir Arada
Venezuela’da Türk Mutfağı Günleri: Mantı Atölyesi ve geleneksel lezzetlerle unutulmaz bir damak deneyimi.
Venezuela’nın başkenti Caracas’ta Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından gerçekleştirilen Türk Mutfağı Günleri kapsamındaki etkinlikte, mantı odaklı bir atölye düzenlendi. YEE binasında gerçekleştirilen uygulamalı mutfak çalışmasında, katılımcılar geleneksel Türk mantısının maharetlerini deneyimledi ve hamur açma adımlarından iç harcın hazırlanmasına, mantı kapatma tekniklerinden pişirme sürecine kadar tüm ayrıntıları uygulamalı olarak öğrendi.
Gelen misafirler, özellikle mantının kıvamını ve sunumunu keşfederken el emeğiyle hazırlanan bu yöresel tadı deneme fırsatı buldu. Atölyede yapılan mantılar, sarımsaklı yoğurt, kızdırılmış tereyağı ve özel soslarla servis edildi ve katılımcılar bu eşsiz kombinasyonu deneyimlemenin keyfini yaşadı.
Etkinlikte sadece mantı değil, simit, şekerpare ve revani gibi Türk mutfağının klasik ikramları da masalarda yer aldı. Yemek sonrası Türk kahvesi eşliğinde süren sohbetler, iki ülke arasındaki kültürel bağların güçlenmesini sağladı.
YEE Koordinatörü Hasan Nalbant, “Her ay düzenlediğimiz Türk Mutfağı Günleri, Venezuela halkına kültürümüzün en lezzetli kapılarını aralıyor. Mantı bu ayki durağımız olarak hem yapım süreci hem de sunumu ile büyük beğeni topladı. Katılımcılarımızın ilgi ve merakı, gelecek etkinlikler için bizi motive ediyor.” ifadelerini paylaştı.