DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Varis tedavisi canından etti!

06.11.2021
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Dilek Yaman Demir’in haberine göre iki bacağında varis olan 40 yaşındaki Elçin Şekerci, bir yıl boyunca gördüğü tedavinin ardından, varislerinden kurtulmak amacıyla Mayıs 2019’da İstanbul Teşvikiye’deki özel bir klinikte tedavi masasına yattı.

Kılcal damarlarının düzenlenmesinin ardından tedavisi süren Şekerci, varislere vurulan iğne sonrası rahatsızlandı.

İddiaya göre talihsiz kadın, özel bir hastaneye sevk edildi. Hastanede gözlem altında tutulan Şekerci’nin kocası Taha Şekerci, hastaneye gittiğinde eşinin tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini öğrendi.

Aldığı haber sonrası fenalaşan Taha Şekerci, ameliyatı yapan doktordan şikâyetçi oldu. Dava dosyasında yer alan ifadelere göre mağdur eş, “Olay günü özel bir hastaneden beni aradılar. Eşimin yoğun bakıma alındığı fakat öldüğü söylendi. Eşim, Bora Farsak isimli doktordan tedavi alıyordu. Varisler için vurulan her iğneden sonra fenalaştığını ve kötü hissettiğini söylüyordu. Buna rağmen kontrolsüzce eşime iğne yapmaya devam ettiler. Doktor da eşimin iğnelerden rahatsızlandığı için her gün müşahede altında tutuklarını söylüyordu. Eşimin ölümünde doktor kusuru vardır” dedi.

ÖLÜMÜNÜ İZLEMİŞLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, eşinin ihbarı ardından Elçin Şekerci’nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Adli Tıp İhtisas Kurulu, genç kadının ölümünün ilaç etkisi sonucu meydana gelmiş olduğunun, 112 Acil Ambulans çalışanlarının uygulamalarının tıp kurallarına uygun olduğunun yine genç kadının görüldüğü hastanede yeniden canlandırma işlemlerinin yapıldığı ve uygulamaların tıp kurallarına uygun olduğu belirtildi.

ADRENALİN UYGULANMASI GEREKİRDİ

Raporda, doktor Bora Farsak’ın muayenehanesinde, muayene şartlarında ileri yaşam desteği için gerekli acil entübasyon ekipmanı ve acil müdahalelerde kullanılan ilaçların bulunması ve hastaya uygulanması gerektiği, ilaca bağlı alerjik reaksiyonlarda acil olarak kas içi ‘Adrenalin’ tedavisi uygulanması gerektiği, hastaya 112 ekibi gelinceye kadar Adrenalin uygulandığına dair tıbbi kayıt ve ifade bulunmadığı belirlendi.

6 YILA KADAR HAPİS

Kurul, doktor Bora Farsak’ın uygulamalarının tıp kurallarına uygun olmadığına dair rapor verilince savcılık tarafından olayla ilgili dava açıldı. Doktor Farsak’ın ‘Taksirle Ölüme Neden Olma’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.