Van’da TKDK İl Koordinatörü Dr. İbrahim Başak’tan ‘Yılın Kareleri’ Oylamasına Katılım
Van’da TKDK İl Koordinatörü Dr. İbrahim Başak, ‘Yılın Kareleri’ oylamasına katıldı. Destek olun, en güzel kareyi seçin!
Van’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Dr. İbrahim Başak, Anadolu Ajansı’nın (AA) düzenlediği ve 2024 yılının en etkileyici ve anlamlı karelerinin belirlendiği “Yılın Kareleri” oylamasına aktif katılım sağladı.
Başak, AA muhabirleri ve fotoğrafçıların yıl boyunca yurt içi ve yurt dışından çektiği, çeşitli kategorilerdeki fotoğrafları detaylıca inceledi. Bu yılki yarışmada, “Roketsan”, “Turkcell Lifebox” ve “Sony” gibi önemli destekçilerin katkılarıyla hazırlanan görseller yer aldı.
Söz konusu kategoriler arasında bulunan “Haber”, “Doğal Yaşam ve Çevre”, “Spor”, “Günlük Hayat” ve ayrıca özel olarak eklenen “Özgür Suriye” kategorisinden toplamda birbirinden etkileyici ve anlam yüklü fotoğraflar yarıştı.
Başak, tercih ettiği kareleri şu şekilde sıraladı:
- Haber Kategorisi: Özkan Bilgin’in “Gece nöbeti” ve Ali Atmaca’nın “Her yer Filistin” başlıklı fotoğraflarını seçti.
- Günlük Hayat: Sayim Harmancı’nın “Oyun peşinde” adlı eseri üzerinde durdu.
- Doğal Yaşam ve Çevre: Ali İhsan Öztürk’ün “Av peşinde” başlıklı fotoğrafına oy verdi.
- Spor: Samır Jordamovıc’in “Gece Atlayışı” ve Ahmet İzgi’nin “Azimle Gelen” eserlerini tercih etti.
- Özgür Suriye: Emin Sansar’ın “İsmi silinirken” adlı fotoğrafını seçti.
Değerlendirmeleri ve duyguları
Başak, oylamayı tamamladıktan sonra yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı çalışanlarının “Yılın Kareleri” yarışmasında emeğin büyük olduğunu ve bu yoğun katılımın kendisini oldukça memnun ettiğini belirtti. Ayrıca, “Fotoğraflar arasında seçim yapmak gerçekten zordu, çünkü her biri ayrı ayrı anlamlı ve etkileyiciydi. Tüm katılımcıları ve emeği geçenleri gönülden tebrik ediyorum” dedi.
Son olarak, Başak, “Bu eserler gerçekten çok değerli ve ilham verici. Seçimlerimizi yaptık ama gönlümüzde tüm fotoğraflar birinci sırada” diyerek duygularını paylaştı.
Kaynak ve iletişim
Haber: AA / Orhan Sağlam
Güncel Van