DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Vakıf Geleneğiyle Doğayla İç İçe Piknik: Kütahya’da Hayır İçin Buluşma

Vakıf geleneğiyle doğayla iç içe piknik: Kütahya’da hayır için buluşan aynı amaçlı topluluk, birlik ve dayanışmayı bir araya getiriyor.

22.06.2026
A+
A-

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Valide Sultan Kethüdası Yusuf Ağa Vakfı ve Abdullah Paşa Bin Hasan Paşa Vakıflarının hayır şartları doğrultusunda gerçekleştirilen anlamlı bir etkinlik, doğayla iç içe bir gün sundu. Yüzyıllık vakıf mirasının günümüzdeki yaşatılması amacıyla düzenlenen “Vakıf Pikniği”ne öğrenciler ve aileleri katıldı. Etkinlik, vakıf şartlarının bugün de uygulanabilirliğini göstermek amacıyla planlandı ve üç öğrenci ile yakından ilgilenildi. Bu özel misafirler, ailesiyle birlikte doğal bir ortamda ağırlandı ve çeşitli sosyal-kültürel faaliyetlerle karşılandı.

Çocuklar için kurulan özel alanlarda palyaço gösterileri, maskot aktiviteleri ve yüz boyama gibi eğlencelerle keyifli vakit geçirildi. Aynı zamanda ikramlar, mısır ve çeşitli atıştırmalıklar da katılımcılara sunuldu. Gün boyu süren neşeli atmosfer, çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

“Çocuklarımızın keyifli vakit geçirmesini sağladık” sözleriyle başlayan konuşmada Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Enes Çınar, vakıf kültürünün sadece geçmişe ait bir miras olmadığını ve bugün de toplumsal dayanışmayı güçlendiren önemli bir yapı olduğunu vurguladı. Çınar, vakıf şartlarının birebir yerine getirildiğini ifade ederek, “Valide Sultan Kethüdası Yusuf Ağa ve Abdullah Paşa Bin Hasan Paşa vakıflarımızın hayır şartı gereği bugün burada bulunuyoruz. Yaklaşık 100 öğrencimizi aileleriyle birlikte ağırladık, ikramlarımızı yaptık ve çocuklarımızın keyifli vakit geçirmesini sağladık” şeklinde konuştu.

Müdür Çınar ayrıca programa katkı veren kurumlara teşekkürlerini iletti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekiplerinin aktif rol aldığı organizasyonda Orman Bölge Müdürlüğü’nün alan düzenlemesi ve lojistik destek sağlaması, iş birliğinin başarısında kritik bir rol oynadı. Gün boyunca çocuklar doğayla iç içe vakit geçirirken, aileler de çocuklarının mutluluğunu paylaşmanın sevinciyle yanlarında oldu.

Katılımcılar, vakıf kültürünün yıllar sonra bile aynı hassasiyetle yaşatılmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, etkinlik hem sosyal hem de kültürel yönüyle örnek bir organizasyon olarak değerlendirildi. – KÜTAHYA Haber Ajansı kaynaklı haberden derlenen içerik.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.