DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Uzungöl Çevresinde 15 Bin Yavru Kırmızı Benekli Alabalık Doğaya Salındı

Uzungöl çevresinde 15 bin yavru kırmızı benekli alabalık doğaya salındı; ekoloji için umut dolu bir adım, sürdürülebilir balıkçılık ve doğal yaşam destekleniyor.

29.06.2026
A+
A-

Uzungöl çevresindeki çeşitli derelere yaklaşık 15 bin yavru kırmızı benekli alabalık bırakıldı. Etkinliğe Trabzon Sürmene Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Ahmet Celal Kaba ile Uzungöl Çevre Koruma Kültür ve Turizm Dernek Başkanı Abdullah Özen ve gönüllü vatandaşlar katılım gösterdi. İlk aşamada 5 bin yavru derelere salınırken, kalan balıklar belirlenen diğer noktalara intikal ettirildi.

Bu yavru kırmızı benekli alabalıklar, Altındere Vadisi Milli Parkı sınırları içinde bulunan Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün üretim tesisinde yetiştiriliyor. Bölgedeki dere ve akarsuların yavru alabalık ihtiyacı her yıl bu tesisten karşılanarak doğal balık popülasyonunun güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kırmızı benekli alabalıklar, temiz ve yüksek oksijenli suların önemli göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu balıklandırma çalışmaları, biyolojik çeşitliliğin korunmasına ve su ekosistemlerinin dayanıklılığının artırılmasına katkı sağlayarak doğal yaşamın sürdürülebilirliğini destekliyor.

Gerçekleşen çalışma, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşların iş birliğiyle doğa koruma alanında örnek bir organizasyon olarak dikkat çekti. Uzungöl’ün zengin doğal varlıklarının korunması yönünde benzer girişimlerin gelecek yıllarda da sürdürüleceği ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.