DOLAR 32,2023
EURO 34,7955
ALTIN 2.431,83
BIST 10.174,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Uzun süre maske takmak zararlı mı?

21.05.2020
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Osman Sağırlı’nın haberine tarafından koronavirüs sebebiyle birçok ülke maske takılmasını mecburi hâle getirdi. Ama bir takım bilim adamlarına kadar, maske başka hastalıklara yol açıyor.

Beyin tümörlerinin tedavisi için geliştirdiği metotla belli Amerikalı meşhur nöroşirürji uzmanı Dr. Russell Blaylock, uzun süreli maske kullanımının baş ağrılarına sebep olduğunu, kan oksijen seviyelerini düşererek bağışıklık sistemini zayıflattığını iddia etti.

Blaylock açıklamasını bilimsel çalışmalara dayandırdı. Buna kadar bir zaman önce 212 sağlık durumu çalışanı üstünde bir araştırma yapıldı. N95 tipi filtreli maske kullananların üçte birinde baş ağrısı görüldü. daha sonra 21 ve 35 yaşları arasındaki 159 sağlık çalışanı üstünde yakın tarihte bir araştırma daha yapıldı. Sağlıkçıların yüzde 81’inin maske kullandığında baş ağrısı çektiği saptandı. Üçüncü test cerrahlar üstünde denendi. Araştırmada maskenin cerrahların kan oksijen seviyelerini manâlı ölçüde azalttığı belirlendi.

Dr. Blaylock “Maskeyi takma süresi ne dek uzun olursa, kan oksijen seviyelerindeki düşüş pek büyük olur. N95 maskesi takan ve araba kullanan kişilerde bilinç kaybına yol açabilir, hatta kaza bile yapabilir” diye uyarıda bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.