DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Uzmanlardan yaşlılara Corona uyarısı!

24.04.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine tarafından ABD’nin saygın kurumlarından Emory Üniversitesi’nde Geriatri ve Gerontoloji Birim Başkanı Dr. Camille Vaughan, dünya çapında 2 milyon 720 binden pozitif insanı hasta eden corona virüsünün yaşlılarda ayrı semptomlarının tespit edildiğini duyurdu.

Belirti göstermeyen çoğu hastada benzer özellikler ve “semptomlar” olduğunu dile getiren Dr. Vaughan, “Çoğunlukla Covid-19’un 3 semptomu var, yüksek alev, aralıksız öksürmek ve nefes darlığı. Lakin yaşlı grupta ki bu gruptakilerin ölüm riski daha fazla, onlarda bu semptomlar yok” dedi.

Dr. Vaughan, “Bu semptomlar yerine yaşlılar daha öbür davranıyorlar. Covid-19 tespit edilenler kendilerinde değilmiş gibi davranıyorlar. Normalden daha artı uyuyor olabilirler ya da yemek yemeyi bırakıyor olabilirler. Kafaları karışmış ve etrafta olup bitenlerle ilgilerini yitiriyorlar” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.