DOLAR 32,5180
EURO 34,7930
ALTIN 2.420,54
BIST 9.750,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Uzmanlara göre uzak mesafe ilişkisi nasıl yürütülür?

12.11.2021
A+
A-

Leke tedavisinin başarılı olması için her mevsim güneşten korunmaya özen göstermek gereklidir. Evden dışarı çıkılmasa da güneş kremi sabah yüz temizlendikten sonra sürülüp, öğlen ve ikindi zamanı tekrar edilmelidir. Bununla birlikte gebelik ve doğum kontrol ilaçlarının kullanımında, ağda gibi işlemler sonrası güneş koruyucu muhakkak kullanılmalıdır.

Cilt lekelerine neden olan 6 faktör:

AğdaEpilasyonAkne tedavisinde kullanılan ilaçlarDoğum kontrol ilaçlarıHamilelikHormon işlemleri

Cilt lekelerine neden olan 6 faktör

Leke tedavisi

Lekelerin tedavisinde birçok yöntem kullanılmaktadır. Yüzeysel güneş lekeleri tedaviye daha iyi cevap vermektedir. Başarılı sonuca erişmek için hastanın cilt tipi, ten rengi, genetik yapısı ve yaşam şekli kadar lekenin derinliği ve yapısı da önem taşır. Hastaların belli kısmında bazı leke açıcı kremler yeterli olurken bazı hastalarda peeling veya lazer gibi işlemlere ihtiyaç duyulabilir. Bu sebeple en sık yapılan işlem, meyve asitleri ile yapılan glikolik asit peelinglerdir. 3 ila 4 hafta ara ile yapılan peelingler derinin üst tabakalarındaki lekeli bölgenin pullanıp dökülerek soyulmasını sağlar.

C vitaminin önemi

Leke tedavisi sırasında cilt son derece hassas ve lekeye yatkın duruma gelir ve yeteri kadar korunmazsa lekeler çok daha artar. Bu sebeple tedavilerin özellikle güneş ışınlarının etkisinin düştüğü sonbahar ve kış aylarında yapılıyor olması daha uygundur. Tedavi sonlandırılmış olsa dahi lekelerin tekrar etmemeleri için dört mevsim düzenli olarak yüksek faktörlü güneş kremlerinin kullanılması gerekir. C vitamini takviyeleri ve antioksidan farmasötikler kullanarak ciltte leke oluşumu engellenebilir. Güneş ışınlarının yakıcı etkisinin azaldığı sonbahar aylarında doktor önerisiyle leke tedavisine başlanabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.