DOLAR 32,3634
EURO 34,6830
ALTIN 2.390,69
BIST 10.167,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Uzmanlar Uyarıyor: İkinci Pik Noktasına Uyarı!

18.06.2020
A+
A-

Coronavirüsün normalleşme sürecinde artış bildiren olgu sayıları uzmanları harekete geçirdi. Tedbir almanın azaldığı bu dönemde dikkat edilmediği takdirde ikinci bir pik noktasının yaşamak olası görünüyor.

ÖNLEMLER ALINMALI

Afiyet Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, “Salgını yoklama altına almıştık, sağlık personelimiz, hastanelerimiz çalışıyordu, işler yolundaydı, vaka sayılarımız azalmıştı, ölümlerimiz azalmıştı ve yeni adi döneme geçiş kriterlerini sağlamıştık. Ancak toplum olarak şunu yapmalıydık; ‘bu, yeni bir bayağı dönem, eski dönem yok, eskisi gibi olmayacağız, üç tane kuralımız var demeliydik” ifadesinde bulundun.

Bu dönemde toplumdaki davranışların önemli olduğunu bildiren Prof. Dr. Özkan, “Öbek öbek özellikle bir takım illerde vaka artışları oldu. Uyarı ederseniz buralarda taziye ziyaretleri, nişan gibi küçük toplanma aktiviteleri yapıldı. 10 kişinin üstünde topluluk ortamlar oluşturmak, bu cins organizasyonlar yapmak uygun değil. Bunları yapmamak lüzumlu. Gerçekte bizim kendimizi, çevremizi ve dostlarımızı korumak için bu kurallara uymamız gerekiyor. Sosyal mesafe, maske takmak ve el hijyeni çok manâlı. Eğer böyle yapmazsak, önemsemezsek, ‘bana bir şey olmaz, oğlumun düğününü yapayım, gün sırası bendeydi günümü de yapayım’ gibi düşüncelere kapılırsak, şimdi rakamlarda bir büyüme var, her yerde ikinci bir pik noktası yaşayabiliriz. Yöneticilerimizin de kararıyla her tarafta bir takım önlemleri almamıza niçin olabilir. Toplum olarak biz mesuliyet taşımalıyız. Artık kendi sağlığımızın öz sorumluluğunu taşımalıyız” dedi.

İLİşKİLİ HABERLER İstanbul'un O İlçesinde Salgın Kol Geziyor

İstanbul’un O İlçesinde Salgın Kol Geziyor

Covid-19 Nedeniyle Ekonomide Alınabilecek Önlemler

Covid-19 Nedeniyle Ekonomide Alınabilecek Önlemler

Coronavirüs Anadolu'da Stratejik Noktalarda Artıyor

Coronavirüs Anadolu’da Stratejik Noktalarda Artıyor

Oscar Ödülleri'ne Corona Engeli

Oscar Ödülleri’ne Corona Engeli

İLİşKİLİ GALERİLER Uzmanlar Uyardı! Günde Bir Saat Uzaklara Bakın

Uzmanlar Uyardı! Günde Bir Saat Uzaklara Bakın

Adriana Lima Sağlık Çalışanı Olan Kuzeninin Eşine Teşekkür Etti

Adriana Lima Sağlık Çalışanı Olan Kuzeninin Eşine Teşekkür Etti

Pınar Deniz Pandemi Süreciyle İlgili Konuştu

Pınar Deniz Pandemi Süreciyle İlgili Konuştu

Okan Bayülgen Türkiye’nin Sağlık Sistemine Övgü Yağdırdı

Okan Bayülgen Türkiye’nin Sıhhat Sistemine Övgü Yağdırdı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.