DOLAR 32,4477
EURO 34,6312
ALTIN 2.383,83
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Uzmanından Ramazan Ayı Sonrası Beslenme Tavsiyeleri

Ramazan ayı sonrası beslenme tavsiyeleri ile sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmeyi öğrenin. Uzmanından alınan önerilerle vücudunuzu koruyun ve enerjinizi artırın.

10.04.2024
A+
A-

Diyetisyen Gamze Söylemez, oruç sonrası beslenme ve Ramazan Bayramı’ndaki yeme alışkanlıklarıyla ilgili önemli hatırlatmalar yapıyor.

Bol Su Tüketimi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Söylemez, Ramazan Bayramı’nda metabolizmayı hızlandırmak için bol su tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, tatlı tüketimine dikkat edilmesi, egzersizlerin ihmal edilmemesi ve çocuklara ev yapımı tatlılar verilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kahvaltıda ve Öğünlerde Dikkat Edilmesi Gereken Besinler

Ramazan Bayramı’nda önerilen beslenme şeklinin iki ana öğün, iki ara öğün olduğunu vurgulayan Söylemez, kahvaltıda protein ağırlıklı ancak bitkisel proteinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, her öğünde koyu yeşil yapraklı sebzelerin bulunması ve sıvı tüketiminin artırılması öneriliyor.

Ara Öğün ve Tatlı Tüketimi Önerileri

Söylemez, ara öğünlerde bitkisel proteinlerden koyu yeşil yapraklı sebzelerin, süt, ayran, yağ tohumları ve kuru meyvelerin tüketilmesini öneriyor. Tatlı ihtiyacını kuru meyvelerle karşılayarak daha sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinilebileceğini belirtiyor. Ayrıca, çocuklara doğal meyve suları ve ev yapımı sütlü tatlılar verilmesi konusunda önerilerde bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.