DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Uzaya Gidecek İlk Türk’ün Sahip Olması Gereken Özellikler Açıklandı: Şartlar Epey Ağır

14.02.2021
A+
A-

Türkiye’nin yeni gündemi haline gelen Milli Uzay Programı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Anadolu Ajansı, uzaya gidecek Türk vatandaşında hangi yetkinlikler olması gerekeceğini, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan edindiği bilgiler aracılığıyla kamuoyuna açıkladı. Yapılan açıklamalara göre uzaya göndereceğimiz vatandaşımız, çok ciddi bir süreçten geçecek

Edinilen bilgilere göre uzaya gidecek vatandaşımız, diğer her şeyden önce havacılık geçmişine sahip olacak. Bununla birlikte havacılık ve uzay ile spor ve prsikoloji alanında uzmanlar, bir takım kriterler belirleyecekler. Ancak bu esas kriterler haricinde uzaya gidecek kişinin mühendislik ve uzay bilimleri ile matematik alanında ileri seviyede bilgi sahibi olması gerekecek. Ayrıca tüm bu gereksinimleri taşıyan uzay yolcumuz, belirli fiziksel özelliklere de sahip olmak durumunda olacak.

3 aday seçilecek, bunlardan 1 tanesi uzaya gidecek

TUA

Anadolu Ajansı’nın edindiği bilgilere göre uzaya gidecek vatandaşımızın, uzayda giyilecek elbiseye uyumlu bir fiziksel yapıda olması gerekecek. Ayrıca bu vatandaşın şahin keskinliğinde gözlerönün olması, bu bağlamda her iki göz seviyesinin de 20/20 olması gerekecek. Bununla birlikte tansiyon hastası bir vatandaş, uzaya gidemeyecek. Öte yandan alkol ve sigara kullanılmaması, kronik ya da psikolojik bir rahatsızlılığın bulunmaması gibi çeşitli şartlar da bulunuyor.

Yetkili kurumlar, uzaya gidecek vatandaşımız için 3 aday belirleyecekler. Bu adaylar sivil ya da askeri havacılık geçmişi olan birisi olabilecek. Yaklaşık 2 yıl boyunca bir eğitime katılacak vatandaşlardan bir tanesi, eğitimi veren kurum yetkilileri tarafından “en başarılı” olarak seçilecek. İşte bu kişi de uzaya giden ilk Türk olarak adını tarihe yazdırmış olacak. Uzaya gidecek vatandaşımız, bu yolculuk kapsamında kendisine verilecek görevleri de yerine getirecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.