DOLAR 32,2173
EURO 34,6950
ALTIN 2.442,15
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Uzak eğitim devam edecek mi? MEB açıkladı! EBA gelecek yıl devam edecek mi ve okullar ne zaman açılacak soruları yanıt buldu. Ulusal Eğitim Bakanı…

17.06.2020
A+
A-

Ulusal Eğitim Bakanı Selçuk, okullar ne süre açılacak sorusu için tarihi açıkladı. Önümüzdeki eğitim yılı 31 Ağustos’ta başlayacak. Bakan açıklamasında, bu tarihin MEB’e bağlı devlet okulları için geçerli olduğunu ve özel okulların bu tarihten önce veya sonradan başlayabileceğini söyledi.

EBA gelecek yıl devam edecek mi sorusunu da Ziya Selçuk yanıtladı. Selçuk, uzak eğitimin gelecek sene da devam edeceğini açıkladı. aynı zamanda yüz yüze eğitimin de yapılacağını söyledi. Önümüzdeki yıl öğrenciler, hem yüz yüze ayrıca de dijital yollarla eğitim alacak.

öte yandan okullar açıldığında, maddesel mesafeyi koruyabilmek adına bir takım tedbirler planlandığı da açıklandı. Örnek olarak da; sınıfların ikiye bölünüp, yarısının sabahtan, yarısının da öğleden daha sonra derse girebileceğini söylendi. Fakat bu durumun bir kesinliği olmadığını ve ilerleyen süreçte salgının durumuna  göre hareket edileceği belirtildi. Açıklamalardan da anlaşıldığı üzere, önümüzdeki eğitim yılının akıbetini salgının durumu belirleyecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.