DOLAR 32,2852
EURO 34,6790
ALTIN 2.403,67
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Uyurken Uyanmanıza Neden Olan Ağrı Tehlikeli Olabilir!

26.08.2020
A+
A-

Sinir, vücudun en kıymetli organıdır. Ağrı, sinirin sağlığı için bir alarmdır, koruyucudur. Hastalık oluşurken ağrı ile haber verir, tamir etmek için zaman bırakır. C lifleri siniri korumak ve kalan kısımların zarar görmemesi için beyne ağrı şeklinde sinyal gönderir. Vücut, bölgedeki arızadan haberdar olur.

BESLENEMEYEN SINIR

Omurilik; omurga denilen kemik yapının içinde boyundan kuyruk sokumuna kadar uzanan, ortasında boydan boya bir kanal içeren merkezi sinir sisteminin bir parçasıdır. Belli bir sıra ve çizgi üzerinde dizilimi bulunmaktadır. Her seviyesinden sağlı-sollu sinir çıkar. Bağlar uzun süreli gelişen travmalar sonrasında kalınlaşır ve sinirin geçtiği kanalı işgal edip kanlanmasını bozar. Zamanla sinirin damarları kapanır, bu yüzden sinire kan gitmez. Beslenemeyen sinir hemen ölmez, önce uykuya yatar. Uyku döneminde tedavi edilirse geri kazanılır fakat geç kalındığında geri kazanılmaz. Sinirde harabiyet başladığında ameliyat şarttır.

Sırtta göğüs kafesinden dolayı çok fazla hareket olmadığından ‘fıtıklanma’ bel ve boyunda daha sık gelişir. Siniri besleyen kan damarı kapandığında oradaki ağrı lifleri uyarılır, kol ya da beldeki ağrı şiddetli olarak hissedilir. Beldeki fıtıklarda baskıya uğrayan sinir bacağa gittiği için bacakta, boyunda ise kola gittiği için kolda ağrı hissedilir.

SIKI YATAK İSTİRAHATİ

Hasta kişinin sinirinde kayıp söz konusu değilse ilk tedavi 15-20 günlük sıkı yatak istirahati olmalıdır. Yaşam kalitesi bozulduğunda ameliyat olma olasılığı gündeme gelebilir. Boyundan başlayıp kola yayılan, özellikle de uykudan uyandıran ağrı, güç kaybı, uyuşma, eldeki beceriksizlik tablosu ameliyat sebebidir.

DAHA AZ CERRAHİ, DAHA HIZLI İYİLEŞME

Klasik boyun fıtığı ameliyatları sağ taraftan yapılmaktadır. Mikro cerrahide Servikal Diskektomi adı verilen yöntemle omurgayı taşıyan sisteme dokunmadan, 1-1.5 santimlik kesikle kemiğin altından karşıya geçilir. Ağrıyan kolun karşı tarafından mikroskop ile girilerek sorun düzeltilir. Omurganın taşıma gücüne zarar verilmez, çıkarken de tamire gerek kalmaz. Ayrıca cilt altından alınan yağ, boşaltılan yere tekrar konulduğunda oradaki eklem kemiklerinin kaynaması engellenir. Bu ameliyat; deneyim, el becerisi gerektirir. Çok fazla yaygınlaşmamasının nedeni budur.

İLİşKİLİ HABERLER Boyun Ağrısına Ne İyi Gelir?

Boyun Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bu Besinler Sinir Sistemini Bozuyor!

Bu Besinler Sinir Sistemini Bozuyor!

Boyun Ağrısı Kola Vuruyorsa Dikkat!

Boyun Ağrısı Kola Vuruyorsa Dikkat!

Boyun Ağrısı Nasıl Geçer?

Boyun Ağrısı Nasıl Geçer?

İLİşKİLİ GALERİLER Her Bel Ağrısı Fıtık Değildir

Her Bel Ağrısı Fıtık Değildir

Yüzde Çıkan Sivilceler Vücut Sağlığı Hakkında Bilgi Veriyor

Yüzde Çıkan Sivilceler Vücut Sağlığı Hakkında Bilgi Veriyor

Ebru Şallı Omurilik Hastalarıyla Pilates Yaptı

Ebru Şallı Omurilik Hastalarıyla Pilates Yaptı

Vücuttaki Nikotini Atmaya Yardımcı Besinler

Vücuttaki Nikotini Atmaya Yardımcı Besinler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.