DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Uykunuz Samsung’a Emanet: One UI 5 Watch ile Samsung Akıllı Saatlere Gelecek Özellikler Belli Oldu

08.05.2023
A+
A-

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı saatler için geliştirdiği yeni işletim sistemi “One UI 5 Watch“un (Wear OS 4) ilk detaylarını paylaştı. Şirketin yaptığı açıklamalar, Samsung marka akıllı saat kullanıcılarının bir dizi yenilikle tanışmak üzere olduğunu gözler önüne seriyor. Peki One UI 5 Watch tüketicilere neler sunacak?

Samsung’un internet sitesinde yer alan bilgilere baktığımızda, One UI 5 Watch ile tüketicilerin hemen her alanda yeniliklerle karşılaşacaklarını görüyoruz. Bu bağlamda; uyku takibi, fitness seçenekleri ve kullanıcı güvenliği gibi kategoriler, akıllı saatlere ulaşacak yeni özellikler arasında yer alacak. 

Yeni özelliklere geçmeden önce: Hangi akıllı saatler One UI 5 Watch güncellemesi alacak?

samsung akıllı saat güncelleme

Galaxy Watch 4 Galaxy Watch 4 Classic Galaxy Watch 5 Galaxy Watch 5 Pro Galax Watch 6 (henüz çıkış yapmadı)

One UI 5 Watch ne zaman yayınlanacak?

Samsung, akıllı saatler için hazırladığı yeni işletim sisteminin ne zaman piyasaya sürüleceğini açıklamadı. Ancak beklentiler, Eylül 2023.

One UI 5 Watch (Wear OS 4) özellikleri

Daha kaliteli bir uyku için özel çalışmalar yapıldı

wear os 4

Wear OS 4 güncellemesi alacak Samsung akıllı saatler, kullanıcının daha iyi uyku kalitesini sağlamak için ekstra yardım sağlayacak. Yapılan açıklamaya göre kullanıcılar, sadece akıllı saatlerini kullanarak uyku koçlarına ulaşabilecekler. Ayrıca Samsung’un tüm ekosistem ürünleri, artık akıllı saatlerin uyku takip özelliği ile entegre şekilde çalışacak. Böylelikle kullanıcı uykusunun başka bir ürün nedeniyle kesintiye uğramasının önüne geçilecek.

Tüm bunlara ek olarak; Samsung’un yeni güncellemesi ile horlama takibi iyileştirecek. Kullanıcı, uyku düzenine ilişkin yeni bir arayüz görmeye başlayacak. Horlama takibi yapıldığı zaman, horlama sırasında kandaki oksijen miktarının nasıl değiştiği ya da uykunun hangi evresinde olunduğu gibi bilgiler sağlanacak. 

Fitness özellikleri daha detaylı bilgiler sağlayacak

one uı 5 watch

One UI 5 Watch ile fitness özellikleri de iyileştirilecek. Öyle ki kullanıcılar, koşu yaparken anlık durum takibi yapabilecekler. Ayrıca spor yaparken kalp atış hızı da takip edilecek ve bu doğrultuda kullanıcıya koçluk yapılacak. Ve elbette artık çok daha fazla spor aktivitesi için destek sağlanacak. 

Acil durumlar için yepyeni bir SOS sistemi geliyor

samsung

Samsung, akıllı saat kullanıcılarına yepyeni bir SOS sistemi sunacak. Bu yeni sistem, acil durumlarda kullanıcının anında arama yapmasını, konumunu ve tıbbi bilgilerini otomatik olarak göndermesini sağlayacak. Tüm bunlara ek olarak, 55 yaş ve üzeri akıllı saat kullanıcıları için düşme tespit sistemi devreye alınacak. Olur da kullanıcı düşerse, SOS sistemi derhal devreye girecek.

Anneleri Mutlu Edecek Teknolojik Hediye Tavsiyeleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.