DOLAR 32,3130
EURO 35,0793
ALTIN 2.309,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘Uygun fiyatlı’ Netflix paketinde büyük sorun!

04.11.2022
A+
A-

ShiftDelete’ten Aleyna Kaptı’nın haberine göre dünyanın en popüler dijital akış platformu Netflix, son zamanlarda yapmış olduğu zamlardan dolayı pek çok abonesini kaybetti. Bunun ardından da abonelerini geri kazanmak amacıyla yeni adımlar attı. Bunlardan bir tanesi de uygun fiyatlı Netflix reklamlı paket sistemi oldu. Bu plan, dün itibariyle resmen başladı. Ancak son haberlere göre bir sorun var.

Netflix reklamlı paketi, Apple TV’de çalışmıyor

Netflix, 2022 yılının ortalarında yaşadığı yüksek oranda abone kaybının ardından uygun fiyatlı abonelik planıyla gündeme geldi. Platform, kaybettiği aboneleri bu şekilde geri kazanmayı amaçladı. Çalışmaların ardından ise Netflix reklamlı uygun fiyatlı abonelik planı, 12 ülkede kullanıma sunuldu.

'Uygun fiyatlı' Netflix paketinde büyük sorun!

Tüm bunlarla birlikte planla ilgili bazı sorunlar ortaya çıktı. Netlix, lisans anlaşmaları gereğince bazı dizi ve filmlere bu pakette yer vermiyor. Ancak şirket, bu konu üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Bunun dışında bir başka problem ise Apple TV kullanıcılarından geldi.

Planın kullanımda olmasıyla birlikte Apple TV kullanıcıları, paketin cihazlarında kullanılmadığını belirtti. Genel olarak iPhone, iPad ve Mac gibi Apple cihazlarından herhangi bir sorun çıkarmayan paket, Apple TV cihazlarında çalışmıyor.

Çıkan haberlere göre Apple TV’nin reklamlı paket için desteklenen bir cihaz olmadığını doğruluyor. Sorunun ne kadar süre devam edeceği hakkında herhangi bir bilgi yok. Bu soruna karşılık olarak şirket, getirecekleri yeni güncellemeyle birlikte sorunu çözmeye çalışacaklarını söyledi.

Resmi olarak ‘Basic with Ads’ adıyla seçenekler arasında yer alan paket, Avustralya, Brezilya, Fransa, Kanada, İtalya, Almanya, ABD, Japonya, Güney Kore, Meksika, İspanya ve Birleşik Krallık’ta kullanılıyor. Paketin önümüzdeki aylarda ise daha fazla ülkeye açılacağı düşünülüyor. Reklamlı Netflix paketi ABD’de aylık 6,99 dolar olarak yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.