DOLAR 32,2486
EURO 35,0469
ALTIN 2.486,71
BIST 10.608,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Ütü Yanığına Ne İyi Kazanç?

09.06.2020
A+
A-

Ütü yanığına ne iyi gelir? Bilhassa kadınların ara sıra karşılaşmış oldukları ütü yanıkları son derece can sıkıcı bir durumdur. Dikkatsizlikten kaynaklı olan bu alıcı sorunların çözümünde birdenbire fazla yol söz konusu. Bunların arasında özellikle doğal olan yöntemler baştan sona problemden en kısa vakit dilimi içinde kurtulun.

Ütü Yanığı Nasıl Olur?

Ütü yanığı genel olarak dikkatsizlikten kaynaklı yaşanan bir kazadır. ara sıra ortaya çıkabilen bir durumdur. Bilhassa bu konut işini yaparken çoğu kişinin unutkanlığının peşinde ortaya çıkar. Bundan nedeniyle vücudun farklı yerlerinde yanıklar olabilir.

Yanık Dereceleri Nasıldır?

Ütü yanığının dereceleri benzer değildir. Deriyle ne kadarlık bir vakit boyunca temas ettiği son derce önemlidir. Özellikle fazla kısa zaman içinde geçenlere birinci derecede yanık denir. Bunların şiddeti yüksek değildir. Dış tabakada yer alır. İkinci derece olan ise birazcık daha derinde olmasıyla dikkat çeker. Bunun yanı sıra derinin ayrıca üst keza de daha alçak kısmına zarar veren yanıklar da vardır ve bunlar üçüncü derecedir. Tüm bunlara ilave olarak en ciddi olanları dördüncü derecedir.

Ütü Yanığına İyi Gelen Doğal Yöntemler Neler?

Ütü yanığına ne iyi kazanç: Bütün anlamıyla olağanüstü bir özelliğe sahip olmasıyla dikkat çeken Aloe Vera, her türlü yanıkta olduğu gibi ütü kaynaklı olanda da son derece başarılı bir meslek çıkarıyor. Çünkü bunun içinde yer alan özel maddelerden nedeniyle iyileşme kısa süre içinde sağlanmakta. Bu bitkinin yaprağı üzerinden hemencecik jeli alın. Yanık olan yerin üstüne bunu koyun. Ütü yanığına karşısında aynı zamanda bal ile çözüm üretmek mümkün. Bu doğal gıda bilhassa yaraları dezenfekte edebilme özelliğine sahip olduğu için seçim ediliyor. Buna ilave olarak iz kalmasının da önüne geçiyor. Kullanımı ise fazla kolay. Bunu hemen bir beze dökün. sonra yanık olan yerin üstüne son derece itinalı bir şekilde sarın. Gün içinde sargının 3 veya 4 kez değiştirilmesi her daim nasihat edilen bir durumdur. Bilhassa ağrılardan yakınan kişiler için en iyi yöntem patatestir. Bunun mutlaka ham olması şarttır. Bir De bu mahsul sayesinde olası kabarcıkların önüne de aşmak mümkün olacaktır. Hemen bir patatesi ortadan ikiye belirli. daha sonra sulu olan kısmını yanığın olduğu yerin üzerine koyun. Bu Vesile Ile yanık sorunundan kurtulmuş olacaksınız.

Ütü yanığına ne iyi gelir: Siyah akarsu sayesinde bu sorundan kurtulmak kolaydır. Bunun içinde bulunan ve özel olan tanin maddesi büyük bir fayda sağlar. Böylelikle ısıyı aşağıya çeker. Yaranın böylelikle daha basit bir biçimde iyileşmesi muhtemel olacaktır.  Son olarak sirkenin de kullanıldığını derhal söyleyelim. Bunun aynı zamanda antiseptik bir özelliği vardır. Yani yanığın mikrop kapması gibi bir durum laf konusu olmaz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.