DOLAR 32,2882
EURO 34,7866
ALTIN 2.387,78
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

USB 4.0 ile 2020’de yeni bir dönem başlayacak!

14.09.2019
A+
A-

Bu teknolojinin temelinde USB-C bulunuyor. Son yıllarda hızlı yaygınlaşmaya başlayan USB-C bir sonraki adıma yani USB 4.0 standartlarına geçiş yapmaya hazır. iPhone’da USB-C yok? dediğinizi duyar gibiyiz.

Öncesinde USB Uygulayıcıları Forumu’nun USB 4.0 standardı sayesinde USB-C kablo aracılığıyla Thunderbolt 3 özelliklerine ulaşılabildiğini duyurduğunu belirtmeliyiz. Yani, USB 4.0 teknolojisinin kullanıldığı cihazlarda, USB-C ile 40 Gbps hızında veri aktarımı ve 100W güç aktarımı gerçekleştirilebiliyor.

Thunberdolt yüksek hızlı veri aktarımı nedeniyle Mac modellerinde yaygın olarak kullanılmakta. Ancak, USB 4.0 ile birlikte Thunderbolt hızlarının Intel sertifikasından arındırılması, fiyatların ciddi anlamda düşmesini sağlayacak.

iPad Pro’da USB-C’ye geçiş yapan Apple’ın önümüzdeki yıl benzer şekilde iPhone modellerinde Lightning portuna veda etmesi bekleniyor. Samsung gibi akıllı telefon üreticileri ise uzun süredir cihazlarında USB-C portuna yer veriyor.

iPad Pro’da USB-C’ye geçiş yapan Apple’ın önümüzdeki yıl iPhone modellerinde Lightning portuna veda etmesi bekleniyor. Samsung gibi akıllı telefon üreticileri ise uzun süredir cihazlarında USB-C portuna yer veriyor.

Kısacası 2020, USB-C ve USB 4.0’un bolca konuşulduğu bir yıl olacak. Hali hazırda günlük hayatta kullandığımız USB-A’ya ilerleyen yıllarda çok daha hızlı bir şekilde veda edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.