Uşakgöl Yaylası Şenliği: Birlik ve Coşku Dolu Anlar
Uşakgöl Yaylası Şenliği: Birlik ve Coşku dolu anlar, festivallerin sıcak ruhunu, gelenekleri ve doğa güzelliklerini keşfedin.
Uşakgöl Mahallesi Muhtarlığı ile Uşakgöl Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkınma Derneği’nin ortak çalışmasıyla Beypazarı’ndaki Uşakgöl Yaylası’nda renkli bir şenlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Kaymakam Ünal Coşkun, çeşitli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve mahalle sakinleri katılım gösterdi.
Eski Belediye Başkanı İbrahim Demir, derneğin faaliyetlerinde elde ettiği artışı kutladı ve yöneticilere teşekkürlerini iletti. Dernek Başkanı Yüksel Uslu ise gelecek yıllarda da bu festivalin devam edeceğini belirtti. Katılımcılar, yöreye özgü sanatçıların performansları eşliğinde eğlenceye ortak olurken, halat çekme ve çuvalla yürüme gibi yarışmalarda da kıyasıya mücadele etti.
Etkinlikte coşku ve birliktelik ön plandaydı; mahalle sakinleri ve ziyaretçiler, yöresel yarışmalarla keyifli vakit geçirdi. Bu şenlik, bölgenin kültürel zenginliğini ön plana çıkarırken geleceğe dair umutları da artırdı.
Uşakgöl Yaylası’nda düzenlenen şenlik, mahalle muhtarlığı ile bölge derneğinin ortak çalışmasıyla hayat buldu. Katılım gösterenler arasında Kaymakam Ünal Coşkun’un yanı sıra siyasi ve sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar bulundu.
Eski belediye başkanı Demir, derneğin çalışmalarının giderek güçlendiğini ifade ederek yönetimi tebrik etti. Başkan Uslu ise gelecek yıllar için de programı sürdürme niyetini dile getirdi. Şenliğin en renkli anları, halk oyunları ve yöresel sanatçıların performansları eşliğinde geçiyor; yarışmalarda katılımcılar büyük bir rekabet sergiledi.
Etkinliğe katılanlar, birbirleriyle kaynaşarak yöresel lezzetler ve kültürel değerler eşliğinde günün tadını çıkardı. Bu tür etkinlikler, bölge kültürünün öğrenilmesi ve paylaşılması açısından önemli bir deneyim olarak vurgu yapıldı.